• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Word dosyasından başka bir word dosyasına veri göndermek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prtkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003-TR
Merhaba, bir isteğim olacak sizlerden. Elimden geldiğince derdimi aşağıdaki iki dosya ile anlatmaya çalıştım. Bu işi bir arkadaşım macro ile yapabileceğimi söyledi ancak ben macro nedir sizin internet sitenizdeki bir kaç macro örneğini inceleyerek anlamaya çalıştımsa da sizden yardımcı olmanızı istediğim konuyu çözecek kadar ileri gidemedim. Macrolarla ilgi bilgim xxxxx.gen.tr sayfasında anlatılanlarla sınırlı.

Yapmayı istediğim şey biraz daha karmaşık ancak ben konuyu anlayabilmek için biraz basitleştirdim.

Dosya1 de ki menüler doldurulduktan sonra gönder tuşuna basılacak ve menülere girilen bu bilgiler Dosya2 deki Taslak metin içerindeki yerlerine yerleşecek.

Dosyalar ekte Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

üzerinde çalışıyorum ancak yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar.

Dosya1 i excell olarak değiştirdim ve bir userform oluşturdum. Formda
İthalatçı ve Ürün başlıkları altında 2 seçenek bulunuyor. Formu dolduran kişi comboBox ları kullanarak DATA sayfasındaki istediği firmayı ve ürünü seçebiliyor. Seçim işlemini yapınca Gönder tuşuna basarak ÇIKTI sayfasında ilgili yerlere kopyalıyor.

Ancak Gönder tuşuna basınca bilgilerin excell e değil de Dosya2 de hazırladığım metin içerisine yazdırılmasını istiyorum. Yazılacak kodları henüz çözebilmiş değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

SN: prtkl ÖRNEK DOSYA HAZIRLIYORUM...

vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Örneğinizi inceledim benim yukarıda tarif ettiğim işi yapabilen bir macro olmuş.

Yine örnekleri incelerken "deeem" adlı kullanıcının açtığı şı konuya rastladım.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=336251

istediği şey tam benim yapmak istediğim bir uygulama. Önerilen kodları kendi uygulamam için yeniden düzenleyebilirim belki ama word dosyası üzerinde yapılan "alan" ekleme mantığının nasıl çalıştığını bir türlü çözemedim. Bu konuda (alan ekleme) webden arama yapıp bilgi bulmaya çalıştımsa da şuan bu duvarı aşamadım.

deeem in tasarladığı world dosyasının içerinde yer alan belirli alanlara istenilen bilgilerin yazdırılmasının mantığını biraz açıklayabilir misiniz?

Geri