• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Word den Excel e metin aktarma

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Değerli arkadaşlar; Bir word sayfasını excel sayfasına nasıl aktarabilrim.Detaylı olarak anlatırmısınız.bir saattir uğraşıyorum olmadı.mesela öncelikle şuradan başlayabiliriz.yapıştırırken kaynak biçimlendirmesini koru mu ,yoksa hedef biçimlendirmesiyle eşleştir mi demeliyim.Daha sonra ne yapmalıyım.Yapıştırdığım da çok sayı da hücreye taşıyor ve düzenlemekte güçlük çekiyorum.

Word'den Excel'e ne aktardığınız, aktardığınız rakam ya da metinlerle ne yapacağınız gibi soruların bilinmesi gerekiyor! Örnek dosya da ilave etmeniz yardım alma-verme konusunda işleri kolaylaştırır.

Öğretmenim amacınızın ne olduğunu yine ifade etmemişsiniz!:???:

Sn harziyan amacım şu; Okulla ilgili tutmam gereken o kadar çok çizelge ölçek var ki.Çok fazla excel de bilmiyorum aslında,geçen gün düşündüm bu kadar çok dökümanı nasıl bir arada tutabilirim.istediğim zaman ulaşmak için kısa yoldan diye.Sonra bir excel çalışma sayfası oluşturdum.1. sayfaya veri tabanı ,butonlar oluşturdum ve bu çizelgelerle ilgili bir sürü sekme oluşturup kısayollar falan atadım.Amacım anasayfadan kısayollara tıklayarak istediğim dökümana ulaşabilmekti.Bu benim excelde ilk çalışmam sayılır.Bu çalışmayı yaparken de excel çok hoşuma gitti çünkü sitedekilerin sayesinde sürekli bişeyler öğreniyorum.Amacım dosya kalabalığını önlemek ;ben yine excel sayfamla word dökümanını aynı klasöre attım ve köprü oluşturdum.Böyle kalsa nolur hiçbişey olmaz aslında ama dediğm gibi yeni şeyler öğrenme merakı esas sebep.Kısacası okul klasöründe de excel dosyasının yanında köprü oluşturulmuş word dökümanları olmasından ziyade bunları excel içindeki sekmelere yerleştirip dosya kalabalığını azaltmak.yazıcı çıktısı alırken düzenli çıksın yeter .İlgi için teşekürler...

Geri