• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

word de kesir ve sembol sorunu

kesir7no.jpg

bunu nasıl yapa bilirim ayrıca alttaki sembolü nereden bula bilirim

tau4ly.jpg

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Word'de Sembol ve özel matematiksel simgeler için Ekle>>Simge..kısmından aramanız gerek.

Birinci isteğinizi küçük tek bir satıra yazamazsınız. Aşağıdaki resimdeki örneğin nasıl yapıldığını izah ediyorum.

1-Satır aralığı değerini 0,5 yapın.
2- 1.satıra s yazın
3- 2.satıra e=------ yazın ve ------ yi mouse ile seçip sağlkik yazı tipi üstü çizgiliyi seçin.
4- 3.satıra so yazın.

2.sorunuzdaki sigma sembolüde sn xxrt'nin belirttiği gibi Ekle-simgeden yapılabilir.

Ekle menüsünden simgeyi tıkladığınızda resimdeki pencere karşınıza çıkar oradan istediğiniz sembolü seçerek ekle butonuna nasınız.

Denetim masası-program ekle/kaldır-windows kur-sistem araçları-karakter eşlem dosyasını işaretleyerek yükleyin. Fakat bu durumda windows cd si isteyebilir.

Pardon sanırım yanlış anladım,sembol tablosunda bu sembol yok diyorsunuz sanırım. Eğer bu sigma sembolü ise benim resimde gösterilen semboldür bu,başka sembol ekleme şansınız maalesef yok.

MS Word programında kesirli yazmak için ekli dosyayı inceleyebilirsiniz...

ofice 2003 te bu iş çok kolay, ama ofis 2000 ni kurarken microsoft denklem düzenleyicisini de yüklemeniz gerekiyor.
Yükleme işinden sonra insert(ekle) object (nesne) den denklem düzenleyicisini çağırarak her türlü denklemi yazabilirsiniz.
ekteki dosyada yaptım işinize yarar mı bilemiyorum.

Geri