asdsxx
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 20-02-2027
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Deleemptylines()
Selection.Find.ClearFormatting
Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
With Selection.Find
.Text = "^l"
.Replacement.Text = ""
.Forward = True
.Wrap = wdFindContinue
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchByte = False
.MatchAllWordForms = False
.MatchSoundsLike = False
.MatchWildcards = False
.MatchFuzzy = False
End With
Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End Sub
Sub DipnotlarDahil()
Dim Bolumler As Range
Selection.Find.ClearFormatting
Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
For Each Bolumler In ActiveDocument.StoryRanges
With Bolumler.Find
.Text = "^p^p"
.Replacement.Text = "^p"
.Forward = True
.Wrap = wdFindContinue
.Format = False
.MatchCase = False
.MatchWholeWord = False
.MatchByte = False
.MatchAllWordForms = False
.MatchSoundsLike = False
.MatchWildcards = False
.MatchFuzzy = False
.Execute Replace:=wdReplaceAll
End With
Next Bolumler
End Sub
Necati Bey teşekkürler, ellerine sağlık.Merhaba,
Dipnotlar Dahil tüm belgede bul değiştir makrosu:
Kod:Sub DipnotlarDahil() Dim Bolumler As Range Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting For Each Bolumler In ActiveDocument.StoryRanges With Bolumler.Find .Text = "^p^p" .Replacement.Text = "^p" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchByte = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = False .MatchFuzzy = False .Execute Replace:=wdReplaceAll End With Next Bolumler End Sub
Üstad ellerine sağlık.Özür dilerim ama WORD da makro işi nasıl oluyor yapılmış halini atabilir misinizMerhaba,
Kod:Sub DipnotlarDahil() Dim Bolumler As Range Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting For Each Bolumler In ActiveDocument.StoryRanges With Bolumler.Find .Text = "^p^p" .Replacement.Text = "^p" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchByte = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = False .MatchFuzzy = False .Execute Replace:=wdReplaceAll End With Next Bolumler End Sub
Yazılandan bir şey anlayamadım!Üstad ellerine sağlık.Özür dilerim ama WORD da makro işi nasıl oluyor yapılmış halini atabilir misiniz
Necati bey kod güzel çalışıyor. Ancak tesadüfen fark ettim daha doğrusu ilk başta çalışmıyor sandım ama iş farklı imiş. Olay şöyle:Merhaba,
Arkadaşım dosyanın son halini atar mısın bir de biz görsek.Şimdiden teşekkürlerNecati bey kod güzel çalışıyor. Ancak tesadüfen fark ettim daha doğrusu ilk başta çalışmıyor sandım ama iş farklı imiş. Olay şöyle:
Word belgesinde "enter" ile paragraf yapılarak açılan boş satırları siliyor ancak bilinçli veya farkına varmadan "Shift+Enter" ile paragraf yapılmadan açılan boş satırları kaldırmıyor.
Bunun bir çözümü var mı? Kod'a bir eklenti yapılabilir mi?
Dosyanın son hali derken...Arkadaşım dosyanın son halini atar mısın bir de biz görsek.Şimdiden teşekkürler