Merhaba!
Yeri burasımı bilmiyorum eğer öyleyse özür dilerim.
Problemimi şu;
Bir uygulamam var VB6 ile yazdığım. Ben bu uygulamanın windows service gibi ilk açılışta çalışmasını istiyorum.
If RegOpenKeyEx(HKEY_CURRENT_USER, REGKEY, 0, KEY_WRITE, Path) Then Exit Sub
'If pa = ps Then
RegSetValueEx Path, App.Title, 0, REG_SZ, ByVal App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe", Len(App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe")
Bu kod ile bilgisayar açıldıktan sonra başlatıyorum programı ancak örneğin şifre ile açılan bilgisayarlarda şifre yazıldıktan sonra açılıyor program.
Const OWN_PROCESS = 16
Const NOT_INTERACTIVE = False
Const NORMAL_ERROR_CONTROL = 2
path2progFiles = "D:\Calismalar\"
path2service = path2progFiles & "Project1.exe"
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!\\" & strComputer & "\root\cimv2")
Set objService = objWMIService.Get("Win32_BaseService")
startName = Null
objService.Create "DeltaLogum", "Delta System Log", path2service, OWN_PROCESS, NORMAL_ERROR_CONTROL, "Automatic", NOT_INTERACTIVE, ".\LocalService", ""
Bu kodlarla windows servislere kaydediyorum ama başlamıyor.El ile başlatmak isteyince de hata veriyor.
Bu konuda bir tavsiyesi oalan var mı?
Teşekkür ederim.
Yeri burasımı bilmiyorum eğer öyleyse özür dilerim.
Problemimi şu;
Bir uygulamam var VB6 ile yazdığım. Ben bu uygulamanın windows service gibi ilk açılışta çalışmasını istiyorum.
If RegOpenKeyEx(HKEY_CURRENT_USER, REGKEY, 0, KEY_WRITE, Path) Then Exit Sub
'If pa = ps Then
RegSetValueEx Path, App.Title, 0, REG_SZ, ByVal App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe", Len(App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe")
Bu kod ile bilgisayar açıldıktan sonra başlatıyorum programı ancak örneğin şifre ile açılan bilgisayarlarda şifre yazıldıktan sonra açılıyor program.
Const OWN_PROCESS = 16
Const NOT_INTERACTIVE = False
Const NORMAL_ERROR_CONTROL = 2
path2progFiles = "D:\Calismalar\"
path2service = path2progFiles & "Project1.exe"
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!\\" & strComputer & "\root\cimv2")
Set objService = objWMIService.Get("Win32_BaseService")
startName = Null
objService.Create "DeltaLogum", "Delta System Log", path2service, OWN_PROCESS, NORMAL_ERROR_CONTROL, "Automatic", NOT_INTERACTIVE, ".\LocalService", ""
Bu kodlarla windows servislere kaydediyorum ama başlamıyor.El ile başlatmak isteyince de hata veriyor.
Bu konuda bir tavsiyesi oalan var mı?
Teşekkür ederim.