• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Windows Hizmetleri

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba!

Yeri burasımı bilmiyorum eğer öyleyse özür dilerim.

Problemimi şu;

Bir uygulamam var VB6 ile yazdığım. Ben bu uygulamanın windows service gibi ilk açılışta çalışmasını istiyorum.

If RegOpenKeyEx(HKEY_CURRENT_USER, REGKEY, 0, KEY_WRITE, Path) Then Exit Sub
'If pa = ps Then
RegSetValueEx Path, App.Title, 0, REG_SZ, ByVal App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe", Len(App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe")

Bu kod ile bilgisayar açıldıktan sonra başlatıyorum programı ancak örneğin şifre ile açılan bilgisayarlarda şifre yazıldıktan sonra açılıyor program.

Const OWN_PROCESS = 16
Const NOT_INTERACTIVE = False
Const NORMAL_ERROR_CONTROL = 2

path2progFiles = "D:\Calismalar\"
path2service = path2progFiles & "Project1.exe"

strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!\\" & strComputer & "\root\cimv2")

Set objService = objWMIService.Get("Win32_BaseService")
startName = Null

objService.Create "DeltaLogum", "Delta System Log", path2service, OWN_PROCESS, NORMAL_ERROR_CONTROL, "Automatic", NOT_INTERACTIVE, ".\LocalService", ""

Bu kodlarla windows servislere kaydediyorum ama başlamıyor.El ile başlatmak isteyince de hata veriyor.

Bu konuda bir tavsiyesi oalan var mı?

Teşekkür ederim.

şunu bir dene
aşağıdaki kodu bir metin dosyasına kapyala ve sonra kaydet,
dosyayı kapat dosyanın adını ne yazarsanız yazın ama uzantısını (.reg) yapın yani (deneme.reg) gibi sonra dosyanın üzerine gelin mause ile tıklayın gelen uyarıya evet diyin bilgisayarı kapatıp yeniden açın sonucu gözlemleyiniz.

kırmızı yere herhangibir isim yazabilirsiniz.Mavi yer dosya yeri

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"[COLOR="Red"]kayitdosyasi[/COLOR]"[COLOR="Blue"]="\"D:\\Calismalar\\Project1.exe\"[/COLOR]"

not kodlar xp sp3 yüklü bilgisayarda çalışıyor.

Sayın halit3 ilginize teşekkür ederim.

Verdiiğiniz kodu reg dosyası olarak çalıştırdım.

Ancak bilgisayar açıldığında şifre yazdıktan sonra program activex error verdi ve bilgisayar restart yaptı ve bu böyle devam etti.
Bilgisayarı güvenli modda açıp regeditte bu anahtarı silerek kurtuldum.

Teşekkür ederim.

Sayın halit3 ilginize teşekkür ederim.

Verdiiğiniz kodu reg dosyası olarak çalıştırdım.

Ancak bilgisayar açıldığında şifre yazdıktan sonra program activex error verdi ve bilgisayar restart yaptı ve bu böyle devam etti.
Bilgisayarı güvenli modda açıp regeditte bu anahtarı silerek kurtuldum.

Teşekkür ederim.

Normal olarak dosyanız açılıyorsa yukarıdaki mesajımda yazdığım kod çalışıyor az önce şöyle deneme yaptım.
(D:\deneme) klasörü içinde (sistem form.exe) bu dosya ile ilgili aşağıdaki kodu metin dosyasına yazdım ve kayıt yapıp dosyayı kapattım sonra uzantısını .reg yaptım. ve çalıştırdım dosyayı uyarıya evet dedim sonra bilgisayarı kapattım ve açtım (sistem form.exe) dosyası açılmış olarak ekrana geldi.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"kayitdosyasi"="\"D:\\deneme\\sistem form.exe\""

not : işletim sistemi xp sp3

Merhaba!

Kullandığım ex dosyası vb6 da yaptığım bir exe. Bolca dll ve ocx kullanıyor. Acaba verdiği active hatası bundan dolayımıdır sizce?

Bir de nette yaptığım araştırmalarda ilk mesajımın ikinci kodu ile alakalı olarak "dependencies" diye bir parametre var. Burada kullandığımız activex kontrollerinimi tanıtmamız lazım acaba?

Tekrar teşekkürler

Geri