WEBDEN VERİ ALMA

Excel Vers. ve Dili
Office365
Öncelikle merhaba,

Harem altından excel dosyama veri almak istiyorum ama verileri çektikten sonra yenilediğim zaman hata veriyor.

ALTIN

ALIŞ FİYATI

SATIŞ FİYATI

HAS ALTIN

5.769,43 TL

5.787,00 TL

ONS

4.076,90 TL

4.077,70 TL

22 AYAR

5.249,49 TL

5.479,01 TL

Sayfada olan verileri bu şekilde listeleyecek ve istediğim zaman güncelleyebileceğim bi makro yazılabilir mi acaba ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Geçenlerde benzer bir başlıkta konu işlenmişti. Faydalı olabilir..

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Harem Altın’daki "ALTIN FİYATLARI" kısmı sayfa açılır açılmaz veriyi sabit olarak sunmuyor; sadece “- -” görünüyor ve fiyatlar JavaScript ile başka bir kaynaktan sonradan dolduruluyor. Site artık “id” ile tabloyu sunmayıp, veriyi arka planda JS ile, muhtemelen AJAX veya başka bir API üzerinden dinamik çekiyor.

Harem Altın gibi modern sitelerde, canlı tablo verisinin bulunduğu XHR/Fetch isteklerini Network panelinde inceleyerek JSON kaynak adresine ulaşabilirsiniz. VBA veya Power Query ile doğrudan bu URL’ye istek gönderebilir, JSON yanıtını parse edebilirsiniz.Kısaca: Artık tablo HTML’de sabit değil, veri JS ile taşınıyor.

Excel Vers. ve Dili
Office365
Harem Altın’daki "ALTIN FİYATLARI" kısmı sayfa açılır açılmaz veriyi sabit olarak sunmuyor; sadece “- -” görünüyor ve fiyatlar JavaScript ile başka bir kaynaktan sonradan dolduruluyor. Site artık “id” ile tabloyu sunmayıp, veriyi arka planda JS ile, muhtemelen AJAX veya başka bir API üzerinden dinamik çekiyor.

Harem Altın gibi modern sitelerde, canlı tablo verisinin bulunduğu XHR/Fetch isteklerini Network panelinde inceleyerek JSON kaynak adresine ulaşabilirsiniz. VBA veya Power Query ile doğrudan bu URL’ye istek gönderebilir, JSON yanıtını parse edebilirsiniz.Kısaca: Artık tablo HTML’de sabit değil, veri JS ile taşınıyor.

Dediğinizi bulmaya çalıştım ama maalesef veriyi nereden çektiğini bulamadım.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Burdan veriyi çekmek zor demek istedim.