• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Webden Veri Alma

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 TR
Merhabalar,

Web sitelerinden eğer site formatı uygun ise veri çekmek mümkün, hatta konuyla ilgili forumda birkaç başlığı okudum yalnız benim excel bilgim maalesef bu işlemi yapmaya yeterli gelmedi.

https://store.steampowered.com/stats/content/ adresinde haritada yer alan tüm ülkelerin servis sağlayıcıların ortalama indirme hızları verisini bir excel sayfasına aktarmak ve zaman zaman yenilemek istiyorum.

Teknik olarak bu işlem mümkün ise gelecek yardım için çok minnettar olurum.

214940

Saygılarımla.

Teknik olarak mümkün olsaydı şu anda kadar yanıt verilirdi diye düşünüyorum.

İnceleyen forumdaşlara teşekkürler.

Merhaba
Özelden mesaj atarsanız dosyayı gönderirim.

Aradığınız veriler (yaklaşık 280 adet ülke/bölge), aşağıdaki resimde belirtildiği gibi 1 saniyeden kısa sürede alınabilmektedir.

Capture.PNG

.

Ayrıca; içinde "Türk Telekom", "Turkcell Superonline", "Turksat, TurkNet", "Vodafone", "Demiroren" .... gibi yerli ve yabancı servis sağlayacıların da olduğu 1800'den fazla şirkete ait ortalama indirme hızını içeren veriler ekli resimde görüldüğü gibi, yine 1 saniyeden kısa bir sürede alınmaktadır...

Capture.PNG

.

1 nolu mesajınızdaki resimdeki gibi tablolardan alınan veriler.

Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg

Merhabalar,

Emeğinize sağlık iki sonuçta fevkalade iyi görünüyorlar.

Datayı manuel indirip ayıklayarak, Haluk beyin formata getirmiştim ama bu şekilde otomatik olması büyük zaman tasarrufu sağlar. Paylaşabilirseniz çok sevinirm.

Halit Bey desteğiniz ve bilgi paylaşımız için çok teşekkürler.

Ayrıca; içinde "Türk Telekom", "Turkcell Superonline", "Turksat, TurkNet", "Vodafone", "Demiroren" .... gibi yerli ve yabancı servis sağlayacıların da olduğu 1800'den fazla şirkete ait ortalama indirme hızını içeren veriler ekli resimde görüldüğü gibi, yine 1 saniyeden kısa bir sürede alınmaktadır...

Ekli dosyayı görüntüle 215011

.
Haluk bey bu hali bile çok iyi ama D sütununa da Asname'in hangi ülkeden olduğunu ekleyebiliyor muyuz? Eğer mümkünse ülke bilgisi eklenmiş, değilse bu hali ile paylaşırsanız çok sevinirim.

Saygılarımla.

Aşağıdaki resimde belirtildiği şekilde yaptım ....

280 adet Ülke\Bölgeye ait tüm ISP'ler sütunlarda yan yana sıralanıyor.... 280 satırda yaklaşık 900 civarında ISP'nin bilgisi var. Veriler, 3 saniye civarında alınıyor.

Halit Beyin dosyası zaten işinizi görmüştür. Eğer benimkini isterseniz, ufak bir ücret karşılığında verebilirim. İlgilenirseniz, özel mesajla irtibata geçebilirsiniz....

Capture.PNG

.

Son düzenleme:
Haluk bey emeğinizin karşılığını talep etmenizi gayet normal buluyorum fakat bu durum Halit beye haksızlık olur hem bu sebepten hemde forumun amacının bilgi paylaşımı olmasından ötürü teşekkür ediyorum teklifiniz için.

Saygılarımla.

Benim için sorun yok, forum amacına ters düşen bir öneride de bulunmadım....

Saygı bizden,

.

Konuya ilgi duyabilecekler için bilgi vermek istedim....

(Konudan kastım; çeşitli Ülkelerin ISS'lerin data trafik hızını almak değil, https://store.steampowered.com/stats/content/ web sayfasından veri alma tekniğidir...)

Kodda yapılan performans iyileştirmesiyle söz konusu veriler (yaklaşık 1800 civarında ISS'in bilgisi) 1 saniyenin altında bir sürede alınmaktadır...

Capture.PNG

.

Son düzenleme:
Konuya ilişkin hazırladığım dosya ektedir...

.

Ekli dosyalar

Haluk bey emeğiniz ve konuya ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkürler.

Verileri eksik aldığını fark ettiğim için, 15 No'lu mesajın ekindeki dosyayı yeniledim.....

Şimdiki dosya ile yaklaşık 1800 adet ISP'ye veriler alınmaktadır. (Daha önce eklediğim dosya, 900 civarında ISP'nin bilgilerini alıyordu.)

.

Son düzenleme:
Geri