• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Webbrowser üzerindeki word dosyasında düzenlemeler yapma

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Userform üzerine eklenen webbrowser'e alınan word dosyası üzerinde değişiklik yapmak, biçimlendirmeler yapmak ve bunu kaydetmek mümkün mü? Webbrowser nesnesinin böyle bir özelliği var mı?

Güzel haber. Zahmet olmazsa bir örnek alabilir miyiz?

Henüz Tam Bitmedi Ama Bir Fikir Olması Açısından .Dosyaya Bakanız...
bu arada Tüm Dosyalarıda Açabilirsiniz..

Ekli dosyalar

Sn. security,
Anlatımınız gayet açıktı. Meseleyi anladım. Sadece word dosyası açıldığında biçimlendirme ve kayıt menüleri otomatik olarak açılabilirse benim için daha iyi olur. Bunu nasıl sağlarız?

Sn. security,
Anlatımınız gayet açıktı. Meseleyi anladım. Sadece word dosyası açıldığında biçimlendirme ve kayıt menüleri otomatik olarak açılabilirse benim için daha iyi olur. Bunu nasıl sağlarız?
SN : Mustafa Bey Malesef Onu Bende Yapamadım...

SN : Mustafa Bey Malesef Onu Bende Yapamadım...
Neyse o özelliğin acelesi yok, sonuçta sağ tıkla açılıyor. Peki webbrowser içindeki veriyi nasıl kopyalayabiliriz, bu konuda bilginiz var mı? Örneğin webbrwserdeki metni kopyalayıp excelin a1 hücresine yapıştıralım.

Neyse o özelliğin acelesi yok, sonuçta sağ tıkla açılıyor. Peki webbrowser içindeki veriyi nasıl kopyalayabiliriz, bu konuda bilginiz var mı? Örneğin webbrwserdeki metni kopyalayıp excelin a1 hücresine yapıştıralım.
Aynı dosyayamı yoksa farklı bir excel Dosyasınamı? En Basit Yol Copy Paste ?:)

Aynı dosyayamı yoksa farklı bir excel Dosyasınamı? En Basit Yol Copy Paste ?:)
:) :ok:: Zoru severim. Ben yine de zor olanı tercih edeyim. Dosya önemli değil. Makro ile webbrowser içindeki metni copy yapmam lazım. Yapıştırma kısmı aynı dosyada olabilir farklı dosya da...

Kısaca yapmak istediğim: webbrowserdeki wordde dışarıdan işlemler yapabilmek istiyorum. Örneğin; bir buton aracılığıyla değişiklikleri kaydetme. İçindeki metni kopyalama, dışarıdan kopyalanan metni worde yapıştırma, sayfa düzenlemesi yapma vs.

Merhaba,
Kopyalama, kaydetme ve farklı kaydetme işlemini çözdüm. Cevabı çok uzaklarda aramamk gerekiyormuş. Klasik bildiğimiz yöntemler işe yarıyormuş meğer.
Tek bir sorun kaldı, o da word dosyasını forma almadan önce çıkan Aç-Kaydet ekranı. Bu ekran çıkmadan word dosyasını doğrudan Browsere almanın bir yolu var mı?

Merhaba,
Kopyalama, kaydetme ve farklı kaydetme işlemini çözdüm. Cevabı çok uzaklarda aramamk gerekiyormuş. Klasik bildiğimiz yöntemler işe yarıyormuş meğer.
Tek bir sorun kaldı, o da word dosyasını forma almadan önce çıkan Aç-Kaydet ekranı. Bu ekran çıkmadan word dosyasını doğrudan Browsere almanın bir yolu var mı?
Merhaba Açılışta aç kaydet iptal seçenekleri çıkınca 1 kereye mahsus bu tür dosyaları her zaman sor tikini kaldırıp denermisiniz...

Merhaba Açılışta aç kaydet iptal seçenekleri çıkınca 1 kereye mahsus bu tür dosyaları her zaman sor tikini kaldırıp denermisiniz...
Evet, bu şekilde oluyor. Bu işlemi kod satırıyla gerçekleştirmenin bir yolu var mı? Dosya farklı kişiler tarafından kullanılacak.

Geri