• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

web üzerindeki excel dosyası içerisindeki verileri çekmek

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
merhabalar

bazı kayıtların oluştuğu bir web sayfası var. bu kayıtları web üzerinden değilde excelde görmek için bir buton konulmuş ve ekrandaki listeyi excel olarak sana indirmeni sağlıyor.

Benim istediğim şu.

Excelde webden veri al özelliği ile ben bu excel verisinin bulunduğu linkteki veriyi almak istiyorum. webden veri al diyince excel dosyasını kaydetmek istiyor. halbuki ben kendi excelimin içine o exceli aktarsın istiyorum ama indirmeden.

ekrandaki kayıtları direk alırsam türkçe karakterleri tuhaf karakterle çekip alıyor o yüzden böyle bişey istiyorum.

Yardımlarınızı rica ederim

Teşekkürler

Konuyu tam net aktaramamış olabilirim

Ben hem konuyu up etmek adına hemde tekrardan yardımcı olabilecek birisi olurmu adına aşağıdaki gibi tekrar yazıyorum.

Şimdiden teşekkürler

İntranet olarak kullandığımız arızaların düştüğü bir aksiyon web sayfamız var. web sayfasına olay kaydı şeklinde açılan aksiyonlar düşüyor. Bu sayfada birde excele aktar diye bir buton koymuşlar onunla o excel dosyasını indirip o andaki ekrandaki kayıtlı olay kayıtlarını sonuç olarak excel olarak download edebiliyorsunuz.

Şimdi sourm şu.

Ben kendi excel sayfamın içerisine web den veri al dediğim zaman bu aksiyon sayfasındaki excel olarak kaydet denilen linki yapıştırıyorum ama yine kaydetme seçeneği sunuyor bana normal web deki gibi. ben istiyorum ki o exceli kaydetmeden sanki bir web sayfası gibi davranıp kendi excelimin içeriğine almak.

Merhaba,

İnternetten bir excel dosyası bağlantısnı tıkladığınıda kaydet yerine "aç" bile seçseniz,o dosya temp klsörüne indirilip (tarayıcı tarafından) bilgisayarınızda o uzantılı dosya açılır.

Sizin istediğiniz "memory stream" den dosya okumak gibi bir şey olmalı ama mümkün görünmüyor.

Evet aynen öyle bunuda şu yüzden istedim aslında.

Varolan web sitesi "Lotus Notes Database" e sahip.

Ve o web sitesini excele aktardığımda türkçe karakterler bozuk geliyor.

Dolayısıyla istediğim verileri tam anlamıyla almış olamıyorum.

eğer bir karakter sorunu ile bu aşılabiliyorsa. o çözümü söylemeniz daha süper olacak benim için

"ç","Ç","ğ","Ğ","ı","İ","ö","Ö","ş","Ş","ü","Ü"
Bu tür karakterler varsa bunlara denk aşağıdaki karakterleri aktarıyor.

"ç","Ç","ğ","Ä","б","а","ö","Ö","ş","Å","ü","Ü"

O yüzden web sayfasından aktardığım verinin içinde Örneğin

"ŞEKER" varsa bunu
"ÅEKER" şeklinde yazıyor.

Eğer bir yan sütuna bunların doğrusunu yazdırcak formülü kursakta olabilir.

Yani ASütununda A1 hücresinde ÅEKER var diyelim. B1 sütununda B1 hücresine Å harfini görsün ve doğrusu olan Ş yi yazsın ve B1 hücresi ŞEKER olsun.

A2 de "ÅİPÅAK" verisi var diyelim bunu B2 de ŞİPŞAK yazabilsin. Böylede bir çözüm yapabiliriz.

=SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE( SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(AL5;"İ";"İ");"Å";"Ş");"Ã";"Ö");

Böyle devam eden bir formülle bunuda çözdüm.

Ama bu formül İ karakterini İ yapması gerekirken I harfine dönüştürüyor.

Bunu nasıl aşabiliriz

Pratik bir çözüm olarak, sağ tuş menusunden tetiklenecek bir prosedur ile sayfadaki tüm karakter değişimini önerebilirim. Yani bir eklenti ile.

Intranet sayfanızdaki butonun (excel e aktar) click yordamı hakkında bilgi verebilirseniz, belki farklı çözümler de gelebilir.

Geri