• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Web sorgusunu sadece bir kere yapmak

Excel Vers. ve Dili
2016
İyi günler kolay gelsin. Ben web sorgusunu yapabiliyorum. Ayarlarını da biliyorum. Ben sadece bir kere web sorgusunun yapılmasını istiyorum. Ondan sonra yenilenmemesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Diyelim o günün hava durumunu kaydetsin ve o excel dosyasında sabit kalsın istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

İkinci sorumda Bugün() fonksiyonuyla ilgili. Ben excel dosyasına bugün() fonksiyonuyla tarihi atıyorum ama bu tarihin o excel dosyasında kalmasını istiyorum. Yarın veya diğer gün dosya açıldığında Bugün() fonksiyonunun yenilenmemesini istiyorum. O dosyada ilk oluşturulduğu andaki tarih neyse o dosyada kalsın istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Lütfen cevaplayabilir misiniz? Çok teşekkür ederim.

Örnek bir dosya paylaşırsanız iyi olur.

altın üye değilim. aslında sorduğum soruda çok basit de bir türlü bulamadım. sadece bir kere web sorgusu yapılsın istiyorum. on gün sonra aynı dosyayı açtığımızda ilk dosya hazırlanırken yapılan sorgu hücrede kalsın istiyorum. Örneğin hava durumu. bugünün hava durumunu excel dosyasına kaydetsin internetten. (Bunu yapabiliyorum.) Ama 3 5 gün sonra aynı excel dosyasını açtığımızda web sorgusu yapılmasın istiyorum. Sadece bu.

Bugün() fonksiyonuyla ilgili sorduğum soruda aynı şey. Diyelim dosyayı hazırlarken en başta tarih bölümüne otomatik bugünü atsın. ama 4 5 gün sonra dosya açılırsa dosya hazırlanırken atılan tarih kalsın istiyorum. Tekrar bugünü güncellemesin yani. Çok mu zor istediğim şeyler?

Örnek dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip burada paylaşabilirsiniz.

Geri