• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Web Sayfasındaki Comboboxlara Veri Girmek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Arkadaşlar merhaba,

Shell web sitesinden veri çekmeye çalışıyorum, sağolsun buradaki üstadlar sayesinde bir yerlere kadar gelebildim. Combobox'lara excelden atadığım tarihleri girebiliyorum ancak Ara butonunu tıkladığım zaman web sayfası tarih girilmedi hatasını veriyor. Kodlarım aşağıdaki gibi. Sayfaya elle müdahale ettiğimde rapor geliyor ama bir türlü otomatize edemedim. Eksiğimi tamamlayabilmem konusunda desteklerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.

Kod:
Sub login()
    With CreateObject("InternetExplorer.Application")
        .Visible = True
        .navigate "https://tts.turkiyeshell.com/Default.aspx?act=login"

Do Until .readyState = 4: DoEvents: Loop
        Do While .Busy: DoEvents: Loop

.document.all.MainContent_UCLogin1_tbCCode_I.Value = [a1]
        .document.all.MainContent_UCLogin1_tbUName_I.Value = [b1]
        .document.all.MainContent_UCLogin1_tbPaswd_I.Value = [c1]
        .document.all.ctl00_MainContent_UCLogin1_btnLogin_CD.Click
        End With

With CreateObject("InternetExplorer.Application")
        .Visible = True
        .navigate "https://tts.turkiyeshell.com/Reports/RptFleet.aspx"
        .document.all.MainContent_dtIslemTarihiBsl_I.Value = Format([e1], "dd.mm.yyyy")
'        .document.all.MainContent_dtIslemTarihiBsl_B-1Img.Click
        .document.all.MainContent_dtIslemTarihiBts_I.Value = Format([f1], "dd.mm.yyyy")
        .document.all.MainContent_btnSearch_CD.Click
        '.document.all.MainContent_btnExport_BImg.Click 'excel dosyasý al

End With
Set ie = Nothing
Set HTML_Body = Nothing
End Sub

Öneride bulunmak için; kullanıcı adı ve şifreyi bilmek gerekir ki, deneme yapılabilsin ...

.

Haklısınız Haluk Bey, ama bunu paylaşmam maalesef mümkün değil. Sadece genel bir akıl yürüterek standart bir sorgu çalıştırılabilir mi diye düşünmüştüm. Genel olarak web den veri çekme konusunda zayıfım deneme yanılma yolu ile ilerlemeye çalışıyorum. Hayırlısı olsun cevabınız için teşekkür ederim.
Öneride bulunmak için; kullanıcı adı ve şifreyi bilmek gerekir ki, deneme yapılabilsin ...

.

Merhaba,
Şuradaki linkte de aynı konuda tahmini olarak bir fikir sunmuştum ve işe yaradığını belirtmiştiniz. Ancak işe yaramamış olacak ki kodlarınıza uygulamamışsınız.

Ömer Bey merhaba sizin desteğinizle bir aşamaya geldim, emeğiniz ve desteğiniz için tekrar teşekkür ederim. Şimdiki sıkıntım sizin desteğinizle ulaştığım noktadan sonraki açılan ekranda. Sayfa istediğim kriterlere göre listeleme yapıyor ve ben bu ekrandaki verileri excele aktarmak niyetindeyim ama bu sadece niyette kalıyor :( Web sorgu konusunda çok acemiyim ve yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorum. Kodlar üzerinde revizyonlarla ilerleyerek gidebiliyorum. Elbette Haluk Bey'in mesajına yazdığım üzere parola paylaşamıyorum ama örnek olarak inceleyebileceğim ve uygulayabileceğim kod parçaları görebilirsem belki deneme yanılma yoluyla sorunumu çözebilirim diye düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Geri