- Excel Vers. ve Dili
- 2016 Türkçe
Herkese merhaba,
Siteye yeni üye oldum, ve VBA'ya yeni başladım. Şu an webten veri almayla ilgili bir çalışma yapıyorum. Sorun şu ki, bir aşamada takıldım ve ilerleyemiyorum. Yapmaya çalıştığım şey, A sütünuna yazdığım ingilizce kelimeleri otomatik olarak cambridge online sözlükten bulup hemen karşısındaki hücrelere açıklamalarını yapıştırmak. Şu ana kadar yazdığım kod ile A1 hücresindeki kelimeyi arama kutusuna aktarıp sonuç sayfasına gidebiliyorum, ancak açılan sayfada ilgili kısımdaki bilgileri(tanımları ve örnekleri) excel'e aktaramıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yazdığım kod şu şekilde:
Sub Kelimeara()
Dim IE As New SHDocVw.InternetExplorer
Dim HTMLDoc As MSHTML.HTMLDocument
Dim HTMLInput As MSHTML.IHTMLElement
Dim HTMLButtons As MSHTML.IHTMLElementCollection
Dim HTMLButton As MSHTML.IHTMLElement
IE.Visible = True
IE.Navigate "www.dictionary.cambridge.org"
Do While IE.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE
Loop
Set HTMLDoc = IE.Document
Set HTMLInput = HTMLDoc.getElementById("cdo-search-input")
HTMLInput.Value = ThisWorkbook.Sheets(1).Range("A1").Value
Set HTMLButtons = HTMLDoc.getElementsByClassName("cdo-search__button")
HTMLButtons(0).Click
End Sub
Tıklamayı yaptıktan sonra açılan sayfanın tanım ve örneklerin olduğu kısmı incele dediğimde, "class" etiketi altında "pos-body" şeklinde görünüyor. "getelementsByClassName" fonksiyonuyla çekmeye çalıştım ama hata veriyor. Bu aşamada destek olabilirseniz çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
Siteye yeni üye oldum, ve VBA'ya yeni başladım. Şu an webten veri almayla ilgili bir çalışma yapıyorum. Sorun şu ki, bir aşamada takıldım ve ilerleyemiyorum. Yapmaya çalıştığım şey, A sütünuna yazdığım ingilizce kelimeleri otomatik olarak cambridge online sözlükten bulup hemen karşısındaki hücrelere açıklamalarını yapıştırmak. Şu ana kadar yazdığım kod ile A1 hücresindeki kelimeyi arama kutusuna aktarıp sonuç sayfasına gidebiliyorum, ancak açılan sayfada ilgili kısımdaki bilgileri(tanımları ve örnekleri) excel'e aktaramıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yazdığım kod şu şekilde:
Sub Kelimeara()
Dim IE As New SHDocVw.InternetExplorer
Dim HTMLDoc As MSHTML.HTMLDocument
Dim HTMLInput As MSHTML.IHTMLElement
Dim HTMLButtons As MSHTML.IHTMLElementCollection
Dim HTMLButton As MSHTML.IHTMLElement
IE.Visible = True
IE.Navigate "www.dictionary.cambridge.org"
Do While IE.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE
Loop
Set HTMLDoc = IE.Document
Set HTMLInput = HTMLDoc.getElementById("cdo-search-input")
HTMLInput.Value = ThisWorkbook.Sheets(1).Range("A1").Value
Set HTMLButtons = HTMLDoc.getElementsByClassName("cdo-search__button")
HTMLButtons(0).Click
End Sub
Tıklamayı yaptıktan sonra açılan sayfanın tanım ve örneklerin olduğu kısmı incele dediğimde, "class" etiketi altında "pos-body" şeklinde görünüyor. "getelementsByClassName" fonksiyonuyla çekmeye çalıştım ama hata veriyor. Bu aşamada destek olabilirseniz çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.