• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vlookup'ta aramaya uyan hücreleri toplamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Excel 2010
Merhabalar,

Ekteki dosyada "Plaka" sütununda eşleşen satırların (plakaların) "Net Prim", "Brüt Prim" ve "Kasko Bedelleri" ndeki rakamları toplamam gerekli. Eşleşen plakalardaki Net primler kendi aralarında, brüt primler kendi aralarında ve kasko bedelleri kendi aralarında toplanmalı. Tek plaka da çıkabilir, dolayısıyla toplama işlemine de gerek kalmaz, fakat yine de diğerlerinin toplandığı sütunda belirtilmesi önemli. Toplanan rakamlar, o plakanın bulunduğu satırların (her ikisinin de) herhangi bir boş hücresine alınabilir. Önemli olan, aynı sütunda olması ki ben de hangilerinin eşleştiğini görebileyim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
İyi günler..

Ekli dosyalar

Özet tabloyu açıkçası bilmiyorum, yaklaşık 10000 satır var. Acaba formül ya da macro verme şansınız var mı? Çünkü sadece eşit olan plakaların kasko bedellerini vs. kendi aralarında toplayacağım. Bilmediğimden söylüyorum. Formül falan olmuyorsa araştıracağım özet tabloyu.

Teşekkürler hızlı cevabınız için..

Bu vesile ile öğrenmiş olursunuz.
Bu tarz çalışmalara işinizi kolaylaştıracaktır.

Önce bir yapmaya çalışın lütfen.

selam,
özet tablo ile değil ama formüllerle çözümlenmiştir.
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Sakman26,

Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim, oldukça anlatıcı olmuş ve de pratik. Yalnız birşey soracağım. 1001. sıraya kadar giriş yapabilirsiniz demişsiniz. Yaklaşık 15000 adet satırım var. 15000 adet giriş yapmak ve sonuçlarını görmek için ne yapmalıyım? Bir de (sizin yaptığınız gibi) tek tek plakaların aşağı açılır pencereyle istenilen kasko/prim vs. toplamları bilgilerini görmenin yanında hepsini birden yine aynı satırın hemen yanındaki hücrelerde görme şansım var mı?

Tekrardan alâkanıza ve yardımlarınıza teşekkürler..

sayın sakman 26 nın çalışması çok güzel ama ben de sayın murat osma nın fikrine katılıyorum bu iş için en çabuk sonuç alacağınız işlem özet tablodur.Hiçbir formül işlem gerektirmeden istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Kutuka ve Murat Osma,

Yardımlarınız ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Özet Tablo'yu kurcaladım, mantığını pek anlayamasam da deneme-yanılma yoluyla sonuca az-çok ulaştım diyebilirim. Yaptığım ektedir.

Tekrardan herkese teşekkürler..

Geri