• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vlookup

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
Merhaba , telefondan bağlandığım için özür dileyerek yazıyorum. Konuyu bulamadım. İş yerinden de forum sitelerine yasak var. Sorumu anlatmaya çalışayım. Yaklaşık 1000 satırlık bir dosyam var. Firma ismi , kontrat başlangıç tarihi , kontrat bitiş tarihi başlıkları var. Aynı firmanın farklı yıllarda kontratları var.
Talebim şu, ABC firmasının 4 kontratı var diyelim listede. Bu dosyayı sadeleştirirken ABC’nin kontrat başlangıcı “ en eski tarih”, kontrat bitişi de “ en yeni tarih” olacak şekilde tek bir tane ABC bilgisine ulaşmak.

Tekrar özür dilerim. kolaylıklar diliyorum.

Ekli dosyalar

• FE3351BB-BEAF-4A6B-8553-6CA12EFCC562.png
    FE3351BB-BEAF-4A6B-8553-6CA12EFCC562.png
    16.6 KB · Görüntüleme: 8
Sayın muhammed yıldız,
Yüklediğiniz dosyayı ben göremiyorum. Ancak yukarıdaki tarifinizden anladığım kadarıyla bir çözüm sundum. G2 hücresine yazdığım kod Dizi Formülüdür. CTRL+SHİT+ENTER tuşlarına birlikte basarak hücreden çıkış yapmalısınız. Sanırım istediğiniz gibi olmuştur.

https://www.dosyaupload.com/mvTs

Merhaba,

Dosya yükleyebildim sonunda. Yapmaya çalıştım dediğinizi ama olmadı. nerede hata yaptığımı bulamıyorum. Farklı küçük örnek de denedim ancak olmadı maalesef.

Ekli dosyalar

Alternatif dosya ektedir...

Not: Dosya revize edildi

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Teşekkür ederim.

Başlangıç tarihi de ilk tarih olacak şekilde yapmak istiyorum aslında. ve bir de ben uygulamaya çalışırken neden olmuyor. Hazır bilgi kolay ancak öğrenmeliyim. yardımcı olursanız çok sevinirim . "{" sembolü ne işe yarıyor excelde ve ben formüle yazarken kullanıyorum ancak text olarak kalıyor. Çok sormuş olabilirim kusura bakmayınız.

teşekkürler.

Ekli revize dosyaya bir bakın .....

"{......}" ifadesi, formülün dizi formül olarak algılanmasını sağlar. Formül bu işaretler olmadan normal şekilde yazılır, daha sonra Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonuyla girilir, o zaman bu işaretler çıkar.

VBA'deki For-Next döngüsü gibi birşeydir.

Dosyadaki değerler isteklerinizi karşılamıyorsa somut örnekler verin, inceleyelim.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tamamdır

"{......}" bununla çözüldü. Emeğinize elinize bilginize sağlık.

Saygılarımla.

Geri