• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vlookup formulu ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan recepm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aşağıdaki formülü dener misiniz:

Kod:
=İNDİS(B1:B10;MAK(EĞER(A1:A10=A15;C1:C10)))

Yalnız dizi formülüdür. Yani hücreye yazıldıktan sonra Enter'e değil CTRL+SHIFT+ENTER'e basılmalıdır. Böylece formülün başında ve soonunda {} işareti oluışur.

İngilizce kullandığınız için İNDİS yerine INDEX, mak yerine MAX ve eğer yerine IF kullanılıyor galiba. Noktalı virgül yerine de virgül kullanmanız gerekebilir. Kendinize göre uyarlayınız

Yusuf Bey konuyu anlatamadım tam galiba benim istediğim Vlookup gibi iki kriterli olması gerekli C kolonundakini yazacak A15'e 6 yazdığımda c nin en yüksek değeri olan B deki değeri yazacak 7 yazdığımda ise yine aynı şekilde olması gerek.

Örneğinizde şunlar var:

A15 hücresinde 5

B15 hücresinde düşeyara formülüyle das'yi bulmuşsunuz (sütundaki ilk 5'in karşılığı)

D15 hücresine ise "Aslında orda yazmasını istediğim " sdasd " C deki 5 in en yüksek değeri" yazmışsınız. Yani aradığınız sonuç sdasd, (4. satırdaki değer)

Benim verdiğim formülü çalıştırdığımda aldığı sonuç ise "sdasd" yani sizin aradığınız değer. Galiba formülü denemeden reddettiniz.

A15'e 6 yazdığımda B10'daki scsc"'yi, 7 yazdığımda B7'deki ff'yi getirdiğini de unutmayalım.
Örnek dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Yusuf bey evet şimdi fark ettim ama ben onu 30-40 Satırda 500 satırlık verinin aynı bu şekilde değerlerini çekmek için kullanacaktım fakat tek formülü aşağı çekince olay karışıyor bunun için nasıl bir çözüm olabilir sizce ?

Ben formülü tamamen örnek dosyanıza ve sorunuza göre düzenledim. Asıl istediğiniz farklı olunca bilemem tabi.

Eğer tablonuz sabitse, aşağıdaki formülü yine dizi formülü olarak girerseniz formülü başka hücreye kopyaladığınızda da çalışacaktır:

Kod:
=İNDİS($B$1:$B$10;MAK(EĞER($A$1:$A$10=A15;$C$1:$C$10)))

Dikkat ederseniz aranan değer yani A15 dışındaki alanları $ işaretiyle sabitledim. Bu formülü nereye kopyalarsanız kopyalayın A1:C10 arasındaki tabloda arama yapacaktır.

Çok Teşekkür ettim size yarın işyerinde asıl veriler ile deneyeceğim bakalım nasıl olacak.. Hayırlı geceler.

Geri