• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vize final bütünleme ortalama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar sorum biraz karışık olabilir.

Ben vize, final ve bütünleme satırları var. Ben vize final ve bütünlemenin ortalamasını almak istiyorum FAKAT final notu 50 nin altında ise o rakamı dikkate almamayı nasıl yapabilirim onu öğrenebilir miyim?

Umarım anlatabilmismdır :)

Yok benimki farklı bende yüzde alma yok ayrıca ellinin altında olunca o hücreyi dikkate almayacak

A sütunu Vize
B sütunu Final
C sütunu Bütünleme
D sütunu ortlama

D sütununa "=EĞER(B3<50;"";ORTALAMA(A3:C3))" yazın

Denedim ama olmadı yani boş gösteriyor.. Onun ince bir nüansı var sanırım

Sorunuzu destekleyen örnek bir çalışma eklemenizi rica ederim. www.dosya.tc

.

Ama bunların ortalaması alınacak.. Vize ve finalin.. Diyelim vize 65, final 40 böyle durumda final notu 50 nin altında olduğu için bunu dikkate almayıp bütünleme notunu dikkate alsın istiyorum..

Bütünleme notu girildiğinde dikkate alır.Not girilmeden sadece vize dikkate alınmış.Final notu 50 den aşağı olduğu için dikkate almaz.Bütünleme notu girildiğinde onuda dikkate alır.

Keşke yüz yüze konuşsak daha iyi anlatacağım :))
Uzun bir şekilde anlatayım, ben vizeden 70 aldım finalden de 50 aldım diyelim bunun ortalaması 60 eder buraya kadar herşey normal. Ama vize 70 final 40 olsun, final notu 50'den düşük olduğu için bu sefer bütünleme notu devreye giriyor ve vize ile bütünlemenin ortalaması alınıyor. İşte öyle bir formül olacak ki final 50 üstü ise vize+final ortalaması olacak, eğer final 50'den düşükse vize+bütünleme ortalaması olacak. Bunun ikisinin bir arada olduğu bir formül yok mu :(

Bu formül bahsettiğiniz şekilde ancak vizenin ağırlığı %10,Finalin ağırlığı %90 sizin isteğiniz %50,50 mi ,diğer istekleriniz formülde mevcut,ağırlıklar % 50,50 ise %10,%90 50 yapılacak.Diğer isteklerinizi formül karşılıyor.

İdris serdar aradığım tam olarak buydu çok teşekkürler

Geri