• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VisualFoxpro da olan dbf dosyasını Excele otomatik veri olarak çekme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr 64 bit
Merhaba ,

Yıllar önce kullandığım bir program vardı veritabanı VisualFoxproda yazılmıştı ve excele çekebiliyordum. 5 yıl kadar oldu ve benzer bir şekilde yine aynı kullanma ihtiyacım oldu , bu sefer program laptopta ve ordan veri çekmeye çalıştım ama ne yaptıysam bağlanamadım.
* eski çalışan versiyon aşağıdaki resimdeki gibiydi.
241415

*** ekte zipli olarak klasörde deneme yapabilecekler için kullandığım dosyalar mevcut. ""hesplan.dbf" veri çekmek istiyorum.
*** şu an yapmaya çalıştığımda sırasıyla aşağıdaki gibi oluyor ve ilerleyemiyorum.
241416 241417 241418

Ekli dosyalar

Merhaba yolladığınız dbf içerisindekiler ile exceldeki veriler aynı değil

241432

Her connection dosyalarını yüklemek istemediğim için

http://www.alexnolan.net/software/dbf.htm buradan portable dbf editör ile hızlıca bakmak daha kolay işime geldi.
benim bir kaç dbf ten aynı excele veri getirmem gerekiyor ve ordan da pivot table yapacağım o yüzden bağlantıyı excel üzerinden yapabilmem önemli bu konuda. Veriler işlendikçe excelde güncelleme yapıp güncel pivot tabllar oluşturacağım. Excelden yapmak konusunda destek verme şansınız var mı ?

Kullandığınız Excel 64 Bit ise, sıkıntı ondan kaynaklanabilir.

Ama, Libre Office'de DBF dosyasını rahatlıkla açabilirsiniz.

.

Bu arada, ben Excel 2010 - 64 Bit ile ADO yönteminde "Microsoft.ACE.OLEDB.12.0" sürücüsü kullanarak ekli "Sample.dbf" dosyasındaki verileri Excel'e aktardım.

İşinize yarayabilir....

.

Ekli dosyalar

Kullandığınız Excel 64 Bit ise, sıkıntı ondan kaynaklanabilir.

Ama, Libre Office'de DBF dosyasını rahatlıkla açabilirsiniz.

.
32 bit lik yüklesem ve office2010 dönsem çözülür mü acaba ? excele hakim olduğum için onun üzerinden çözmek daha kolay olacak bana

Yukarıda 7 No'lu mesaja bakmanızda fayda var....

.

- "Eski çalıştığınız versiyon" ifadesinden kastınız nedir?

- Şu anda kullandığınız Excel versiyonu, profilinizde yazdığınız gibi Excel 2010 değil mi?

- 7 No'lu mesajdaki dosyayı hangi Excel versiyonunda denediniz, olumlu sonuç alabildiniz mi?

.

- "Eski çalıştığınız versiyon" ifadesinden kastınız nedir?

- Şu anda kullandığınız Excel versiyonu, profilinizde yazdığınız gibi Excel 2010 değil mi?

- 7 No'lu mesajdaki dosyayı hangi Excel versiyonunda denediniz, olumlu sonuç alabildiniz mi?

.

- "Eski çalıştığınız versiyon" ifadesinden kastınız nedir? şu an office 2016 da deniyorum

- Şu anda kullandığınız Excel versiyonu, profilinizde yazdığınız gibi Excel 2010 değil mi? * profilimi güncellemeyi unutmuşum pardon :(

- 7 No'lu mesajdaki dosyayı hangi Excel versiyonunda denediniz, olumlu sonuç alabildiniz mi? * sizin paylaştığınız dbf açıyor ben kendi dbf dosyamı isim değiştirerek denedim hata verdi. ( bendeki dbf VFoxPro da yapılmış ) ekte kende dbf im mevcut
241450241451

Ekli dosyalar

Ekli dosyaya bir bakın ....

Karakter encoding'de bir sıkıntı da var .... kurcalamak lazım.

.

Ekli dosyalar

Geri