Visual Basic.NET Nedir? Visual Studio 2010 nedir?

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Visual Basic.NET ve Visual Studio 2010 adlı programlar nedir? Ne işe yarar?
-Arasındaki farklar nelerdir?
-Excel'de kullanılan VBA kodları da kullanılabiliniyor mu?
-Ücretli midir? Ücretsiz midir?
-Nereden Nasıl temin edilir?
-Ücretli ise ücretsiz olan eski versiyonları var mıdır?
-Tek dosya halinde küçük programlar yapılabilir mi?
-Hangisinde hangi diller kullanılır?
-Excel-Userform-Listview-Textbox- Combobox v.s ile yapabildiğimiz veri kayıt etme, arama, listeleme, silme, değiştirme gibi programlar yapılabilir mi?
-Nasıl bir sistem gereksimi duyar?
-Bu programları kullanması, anlaması zor mudur?
-Bunlardan önce neleri öğrenmek gerekir?
-Bu programlara kimlerin ilgi duyması gerekir?
-Bu programlar ne gibi kolaylıklar sağlar?
-v.s.

Arkadaşlar, bu sorunun yeri belki burası olmayabilir. Ancak, sormadan edemedim. Verilecek cevaplar ile, belki benim gibi bir çok meraklı arkadaşların merakı giderilmiş olur. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Kolay gelsin...

Selam,
Visual Basic.NET ve Visual Studio 2010 adlı programlar nedir? Ne işe yarar?
-Arasındaki farklar nelerdir? -> İkisi aynı şeydir. Bir programlama editörüdür, 2010 ise onun versiyonudur. MS, VB6 dan sonra .NET e geçti. 2003,2005,2008,2010 .NET versiyon geçmişidir.
-Excel'de kullanılan VBA kodları da kullanılabiliniyor mu? -> Kısmen evet.
-Ücretli midir? Ücretsiz midir? -> MS ürünüdür ve ücretlidir.
-Nereden Nasıl temin edilir? -> MS un kendi sitesinden Express edition u indirebilirsiniz.
-Ücretli ise ücretsiz olan eski versiyonları var mıdır? Express edition ücretsizdir.
-Tek dosya halinde küçük programlar yapılabilir mi? -> Evet.
-Hangisinde hangi diller kullanılır? -> İçinde VB, C#(C++ .Net diyebiliriz), Visual C++, Visual J, .... vs. mevcut.
-Excel-Userform-Listview-Textbox- Combobox v.s ile yapabildiğimiz veri kayıt etme, arama, listeleme, silme, değiştirme gibi programlar yapılabilir mi? -> Evet.
-Nasıl bir sistem gereksimi duyar? -> İyi bir sistem gerektirir.(Hızlı kullanım için)
-Bu programları kullanması, anlaması zor mudur? -> Kişiden kişiye değişir. VBA dan geçiş yapanlar için çok zor olmasa gerek.
-Bunlardan önce neleri öğrenmek gerekir? -> Vb.NET, eski VB den epeyi farklıdır. Konuyla ilgili dökümanlar edinin.
-Bu programlara kimlerin ilgi duyması gerekir? -> İster mesleki ister hobi olsun, canı isteyen herkes ilgilenebilir.
-Bu programlar ne gibi kolaylıklar sağlar? -> Vb.NET ile daha az kod yazımı sağlandı ve eskilerde API ile yapılan işler yerleşik fonksiyonlar haline geldi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Visual Studio 2010 i netten indirebilirsiniz ben indirdim ama burda link verilemiyor sanırım. içerisinde visual basic.net 2010 ve C++ 'ı seçtim her iki dildede program yazma imkanı var. ama sonra visual basic.net 2010 expressin daha hafif bir pogram olduğunu görünce ona geçtim. her ikisinide sınırsız hale getirmek gerekiyor. visal basic 2010 ile visual basic.net için internet sitesi hazırlama amaçlı fark olduğunu biliyorum ama henüz acemi seviyesinde olduğum için tam olarak açıklayamıyorum.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bakın aşağıdaki linkte ben bir program yaptım.
VBnet ile
uzun zaman önce siteye eklemiştim.
Veri tabanı olarak mdb (access dosyasını kullandım.)
VBNET 2008 ile yaptım.
exe olanı indirin.
Biri excel ile yapıldı exe olanı ise
vbnet ile yaptım.:cool:
VBNET 2008 ile aile bütçesi.exe Programı

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2024
Bende Bu yıl proğram öğrenmeye karar verdim. Visual Studio 2010 öğreneceğim. Ders çalışmaya başladım

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Sayın İMRANCUHADAR

Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2024
Hocam daha yeni başladım. İşin mantıksal kısmına bakıyorum. İş okul ders , Arada sıkıştırdım. Yavaş yavaş 1 yıl boyunca zaten pek bir umudum yok. 6 ay sonra yavaş yavaş işi öğrenmeye başlarsın dedi hocam. Ama benim pek ümidim yok 1 sene ayırdım :) Tabi belli de olmaz daha erken de öğrenebilirim. Sonuçta iyi bilen birisi anlatacak canlı canlı

Amacım iyice öğrenip kendi kendime lazım olabilecek küçük proğramcıkları hazırlamak

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Denenmiş ve yapılmış örnekleri incelemenizi tavsiye ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 ve 2007
Hocam merhaba,
Biz okulda Visual basic 2008 görüyoruz ama video derslerde 2010 daha çok veriliyor. 2010 ile 2008 arasında ne tür farklar var?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 En 64 Bit
Hocam merhaba,
Biz okulda Visual basic 2008 görüyoruz ama video derslerde 2010 daha çok veriliyor. 2010 ile 2008 arasında ne tür farklar var?
Sayın death_blood, anladığım kadarıyla Visual Studio'yu yeni öğreniyorsunuz. Eğer bu doğruysa sizin için 2010 ile 2008 arasında pek bir fark olmadığını söyleyebiliriz.

Kolay gelsin.