• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

virgülü noltaya çevirme işlemi

Excel Vers. ve Dili
offis 2003
http://s3.dosya.tc/server32/zaJG2Y/Kitap111.xlsx.html

arkadaşlar yapmak istediğim olay şu
a4 tıkladığınızda 370,441333333333 rakamı görüyorsunuz bunu NSAT(a4;2) ile 370,44 yazdırıyorum

daha sonra yerine koy ile =YERİNEKOY(A4;",";".") virgülü noktaya çeviriyorum. yalnız bunları ayrı ayrı hücrelerde yapıyorum bu iki komutu tek bi hücrede kullanabiilirmiyiz ?

Merhabalar,
Aşağıdaki şekilde deneyiniz.
Kod:
=YERİNEKOY(NSAT(A4;2);",";".")

Hata da nasıl bir hata? Formül, A4 hücresinde yazan 370,441333333333 şeklindeki sayıyı 370.44 şeklinde yazdırır. Siz farklı bir şey mi istiyorsunuz?

Sayın mucit77 merhabalar, bence hata filan yok, dreamymost aynı soruyu siz cevaplamadan önce bana da özel mesajdan sordu, (konu açtığını fark etmemiştim, özel bir rica diye düşündüm) ben de sizin yazdığınız cevabın aynını yazmıştım. Sizin cevabınızdan sonra örnek dosyaya da baktım, bir sorun olmaması lazım.

arkadaşlar merhaba. makro kaydederek yaptığım bir kod çalışmıyor. nerede hata yapıyorum. yapmak istediğim a sutununda virgülleri noktaya çevirmek. kodlarım şunlar :

Columns("A:A").Select
Selection.Replace What:=",", Replacement:=".", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba. makro kaydederek yaptığım bir kod çalışmıyor. nerede hata yapıyorum. yapmak istediğim a sutununda virgülleri noktaya çevirmek. kodlarım şunlar :

Örnek bir dosya paylaşır mısınız. Bir önceki mesajda Sayın Ömer Baran'ın imzasında örnek dosyayla ilgili bilgi var.

Çözemedim maalesef. İlk makro kaydet denilerek yapıldığında değiştiriyor, manuel olarak sütunu seçip değiştirilmek istendiğinde değiştiriyor, formülle değiştiriliyor ama kayıtlı makro çalıştırıldığında değiştirmiyor nedense!

evet üstad. bende aynı sizin gibi manuel olarak yaptığımda değiştirdi. ama makro çalışmıyor. teşekkür ederim ilginize.

başka fikri olan var mı acaba ?

noktayı virgüle çevirmek için aşağıdaki kodlardan başka yazılabilecek bir makro kod varmı acaba ?
teşekkürler...

Geri