• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Virgüllü sayıların toplanması HK.

Slm hocam benim sorunum, tablomdaki = A satırında bulunan alt alta sıralı,iki tane virgüllü olanlar normal şekilde formülde doğru şekilde yandaki satırda gösterilmesi yapılıyor,ama aynı formül,tek virgüllü olunca yanlış hesaplama yapıyor,çok farklı ve fazla sonuçlar veriyor. tablomda = B satırında mavi renkli olan yerlerde doğru şekilde rakamların,istediğim şekilde çevrilmişliği yapılıyor. ama siyah renkli olan yerlerde yanlış işlem yapıyor. = A satırında ister iki virgüllü işlem olsun,ister virgüllü işlem olsun, istediğim doğru dizilişi toblodaki. = E satırındaki gibi yapılmasını istiyorum.formül tek işlem yapıyor, tabloda izah etmeye çalıştım kendimce,yardımlarınızı beklerim. saygılarımla hocam .ALLAH yar ve yardımcınız olsun dileklerimle,hayırlı ramazanlarınız olsun hocam.teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sorunuzu okurken zorlandım. Cümleleriniz bayağı düşük olmuş...

Aleykümselam, Allah razı olsun... Cemil cümleye inşALLAH.

Ekteki örneği inceler misiniz? Umarım istediğiniz budur.

Ekli dosyalar

Aleykümselam, Allah razı olsun... Cemil cümleye inşALLAH.

Ekteki örneği inceler misiniz? Umarım istediğiniz budur.

Hocam; ALLAH razı olsun cevabınızdan vede emeğinizden,ben kendimde birazda anlatım eksikliğini fark ettim,formülünüzü görünce,ama, inanın ben ne dediysem tam olarak yapmışşsınız,gercektende,rabbim bilginizi bir kez daha sınırsız eylesin inşallah.hocam ben tablomda eksik izah ettiğim yer,bu rakamlar sanki. =saat,= dakika,=saniye gibi düşününüz hocam.iki virgüllü olanları saat,dakika ve saniyeli gibi, düşününüz,yani.iki virgüllülerdeki,ilk birinci rakam (1) demek saati 60 dakikayı, (2) demek iki tane 60*2=120 dakikayı, (3) demekte 60*3=180 dakikayı gibi görmesini istiyorum,tek virgüllü olanlarınıda dakika ve saniyeli gibi görmesini istiyorum. hocam yani,ister tek virgüllü olsunlar,ister iki virgüllü olsunlar = E satırındakiler gibi dizilişini istiyorum sadece hocam,tobloda tekrar incelerseniz bu anlatıklarımla umarım doğru anlatabilmişimdir.hakkınızı helal ediniz,sizleride böyle ne demek istediğimizi bile daha tam anlatamayarak sizleri böyle iki işlemler yapmaya mecbur bıraktığım içinde hakkınızı helal ediniz. bana ayırdınız zamanınıza ayrıca teşekkür ederim. saygı ve sevgilerimle.rabbim siznde yardımcınız olsun hocam..

Sorunuzu okurken zorlandım. Cümleleriniz bayağı düşük olmuş...

hocam özür dilerim haklısnız,kendimizce bişeyi izah etmeye çalışırken başka yerdende iyice sacmalamışım yani. kusuruma bakmayınız. buradaki, = A satırındaki gerek tek virgüllü olsun,gerekse iki virgüllü sayılar olsunlar, bunları sanki.; iki virgüllü olanlarını (1,50,5) saat, dakika ve saniye gibi düşününüz,iki virgüllü olan yerlerde baştaki (1) 60 dakikayı,baştaki (2) oluncada 60*2=120 dakikayı, (3) olursada 60*3=180 dakikayı temsil edermiş gibi, Tek virgüllü olursada,(55,5) dakika ve saniyeyi temsil eder anlamında düşününüz. = E satırında ise asıl istediğim sıralamayı izah etmeye çalıştım kendimce,yani. hocam = A satırında ister iki tane virgüllü olsunlar,ister tek taneli virgüllü olsunlar bana lazım olan son gösterilimi = E satırndaki haliyle dizilişleri lazım. umarım kendimce anlatmayı ve izah etmeyi başarmışımdır yani. sizler çok geniş ve bir sonuca giden kaç tane yol varsa bunları bilensiniz ama,biz tane eksik anlatıncada sizinde böyle kafanızda bi formüle vede kurala oturmuyor kalıplarınız haklı olarak.tekrar tekrar özür dilerim.hocam umarım bu sefer ne istediğimi kendimce anlatmayı başarabilmişimdir hocam. saygı ve sevgilerimle ALLAH razı olsun hocam.

Kısmende olsa oldu sayılır, tam olarak istemiş olduğunuz gibi değil ama olacak inşALLAH. Küçük bir zamanda fırsat buldum bu kadarını yapabildim.

Ekli dosyalar

B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=SAAT(EĞER(UZUNLUK(A2)<=4;METNEÇEVİR(YERİNEKOY("00,"&A2;",";":");"ss:dd:nn");METNEÇEVİR(YERİNEKOY(A2;",";":");"ss:dd:nn")))*60+
DAKİKA(EĞER(UZUNLUK(A2)<=4;METNEÇEVİR(YERİNEKOY("00,"&A2;",";":");"ss:dd:nn");METNEÇEVİR(YERİNEKOY(A2;",";":");"ss:dd:nn")))+
SANİYE(EĞER(UZUNLUK(A2)<=4;METNEÇEVİR(YERİNEKOY("00,"&A2;",";":");"ss:dd:nn");METNEÇEVİR(YERİNEKOY(A2;",";":");"ss:dd:nn")))/10

Kod:
=SAAT(EĞER(UZUNLUK(A2)<=4;METNEÇEVİR(YERİNEKOY("00,"&A2;",";":");"ss:dd:nn");METNEÇEVİR(YERİNEKOY(A2;",";":");"ss:dd:nn")))*60+
DAKİKA(EĞER(UZUNLUK(A2)<=4;METNEÇEVİR(YERİNEKOY("00,"&A2;",";":");"ss:dd:nn");METNEÇEVİR(YERİNEKOY(A2;",";":");"ss:dd:nn")))+
SANİYE(EĞER(UZUNLUK(A2)<=4;METNEÇEVİR(YERİNEKOY("00,"&A2;",";":");"ss:dd:nn");METNEÇEVİR(YERİNEKOY(A2;",";":");"ss:dd:nn")))/10

Korhan hocam, öncelikle ben teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Biraz uğraşmıştım ama olmamıştı, elinize kolunuza sağlık.

Kod:
slm,hocam dediğiniz gibi =B hücresine denedim tekrar tekrar bir türlü olmuyor,sonuç 0 sıfır veriyor hocam.sizden ricam ekteki toploda hocam birde siz deneyerek yapabilirmisniz,size böyle yazmamak için çok uğraştım ama başaramadım,mecbur kaldım size yazmaya ve sizden böyle bir zahmet vede yardım istemeye,hakkınızı helal ediniz hocam,sanki birşey araya girip illa yapamamam için oyalıyor diyeceğim artık hani.hocam size zahmet olucak biliyorum ama lütfen taploda deneyerek yapabilirseniz,çok sevinirim,mecbur kalmasaydım böyle birşey rica etmezdim inanın hocam,yardımınızı ve cevabınızı bekliyorum,saygı ve sevgilerimle hocam.

Örnek dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim, ALLAH razı olsun beni kırmayarak,teklifimi kabul ederek,tablo üzerinde formülün yapılamsınıda kendiniz deneyerek tekrar istenen sonucun yapılmasında yardımcı olduğunuz vede gösterdiğiniz her türlü emek vede zamanınızdan dolayı,rabbim sizden razı olsun.size yapabileceğim sadece bu basit bir değeri bazılarına göre mana ve anlamı olmayan bir vefa borcu ama anlayan ve hisseden bir yanınıznda olduğunu hissederek bu vefayı size sevgi ve saygılarımla kendimce karşılk vermeye çalıştım.lütfen gönlünüzde vede kalbinizde kabul buyurunuz,hocam. rabbim diliyorum sizlerinde böyle burada gösterdiğiniz her yardımcı olunmak üzere verdiğiniz cabanın sizin vede sevdiklerizin karşılarınada sizler gibi dar gün dostlarını var etsin rabbim. diyerek müsadenizi istiyorum hocam,rabbim sizede beyninizede dinçlik ve böyle sınırsız güçler nasip eylesin inşallah hocam saygı ve sevgilerimle...

ALLAH sizden razı olsun. Güzel sözleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim.

Faydamız dokunduysa ne mutlu bize...

Geri