• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VİRGÜLLÜ SAYILARA DÖRT İŞLEM NASIL YAPILIR

VÝRGÜLLÜ SAYILARA DÃ?RT ÝÞLEM NASIL YAPILIR

MERHABA ARKADAÞLAR VİRGÜLLÜ SAYILARI TOPLAMA ÇIKARMA ÇARPMA YAPABİLİYORMUYUZ ACABA Ã?RNEÐİN AÞAÐIDAKİ RAKAMLARI BİRBİRLERİYLE ÇARPMAK İSTİYORUM NASIL YAPABİLİRİM.

2,35
1,40
2,10
1,40
2,90
1,20
1,65
2,90
1,70
2,90
1,40
1,60

Rasyonel sayılarda ne yapabiliyorsak bunlarla da aynı işlemleri yapabiliriz.
1. Bunları hücreye yazmadan yapmak istiyorsanız +sayıyı yazın*sayıyıyazın* .... devamettirin son sayıyı girdikten sonra Enter tışuna basın.

2. Bu sayıların her biri bir hücrede olmak üzere boş bir hücrede +sayının bulunduğu hücre * sayının bulunduğu hücre * ... enson hücreden sonra Enter tuşuna basın.

+ Toplama
- Çıkarma
* Çarpma
/ Bölme
^ Üs veya kök alma

İLGİNE TEÞEKKÜR EDERİM YURTTAÞ AMA OLMUYOR RAKAMLAR , VİRGÜL İLE BİRBİRİNDEN AYRILMIÞ (2,54) BENİM BUNLARI NOKTAYLA AYRILMIÞ HALE GETİRMEM GEREKİYOR (2.54) AMA ÇOK RAKAM VAR TEK TEK UÐRAÞMAK UZUN ZAMAN ALIR Bİ KISAYOL ARIYORUM. VİRGÜLLÜ RAKAMLARDA DÃ?RT İÞLEMİ YAPAMIYORUM AMA NOKTAYLA AYIRINCA OLUYOR...

SAÐOL YURTTAÞ SAYILARI NOKTALI HALE GETİRDİM AMA HALA İÞLEM YAPAMIYORUM SANIRIM SADECE GÃ?RÜNTÜ OLARAK NOKTALI HALE GELDİLER.

Buna benzer bir soruda ben sorayım. Örneğin TextBox1 yazılı olan sayısal değerden TextBox2 yazılı olan sayısal değeri çıkarmak istediğimizde
TextBox1-TextBox2 gibi sonuc - olarak çıkıyor. Yani 500 sayısal değerinden 250 sayısal değerini çıkardığımızda -250 olarak çıkıyor. Birde bunu YTL olarak 500,25 500 Yeni lira 50 yeni kuruş olarak düşünürsek nasıl olacak.

Bugün benim de küsuratlı bir sayıyı çarpma ihtiyacım oldu hep #DEĞER yazan olumsuz durumla karşılaştım. İnternette de bu konuda bir kaynak bulamayınca ben de deneye yanıla çözmeye karar verdim. 7 haneli rakamdaki virgülleri sırayla sildim ve en sonunda 7 hanenin sadece ilk rakamındaki virgülü bıraktığımda istediğim sonuca ulaşabildim. O zaman hata vermedi.
30 ton su
2,127667 ile çarptığımda
83,30 a ulaştım.

Geri