• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriyi değiştirmek..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
G sütunda alt alta rakamsal olarak 1.2.3 karışık şekilde yaklaşık 40.000 hücreye tekâmül eden rakamsal verimiz var, bir buton yardımıyla karşısında ki I sütunda veri var ise silinip, 2 yazanların karşısında 1A ve 3 yazanların karşısında ise 2A yazması lazım. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba
Bu bilgiler sabit mi yoksa değişkenlik gösterecek mi_?

Merhaba,
Veri sabit yada değişkenden kastınız nedir anlamadım. Yani G Sütunu sabit sütundaki veriler yani 1,2,3 yazanlar, sürekli olarak yer değişebiliyor. Çalışma bir sistem üzerinden güncellenerek çalışıyor. G sütunda ki verilerde 2 yazanlar var ise karşısında ki I sütunda veri var ise silinip 1A 3 olanlarda ise 2A yazması gerekmektedir.

İlgi ve alakanıza gönülden teşekkür ederim.

Merhaba,
G sütunda alt alta rakamsal olarak 1.2.3 karışık şekilde yaklaşık 40.000 hücreye tekâmül eden rakamsal verimiz var, bir buton yardımıyla karşısında ki I sütunda veri var ise silinip, 2 yazanların karşısında 1A ve 3 yazanların karşısında ise 2A yazması lazım. Yardımcı olabilir misiniz?

G 'de ne yazıp I sütununda veri varsa silecek.
2 yazdığında 1A değilde 2A olacak mı_?
4 veya 5 ve üstünde herhangi bir rakam var ise sonuç ne olacak. Detaylı bilgiyi bundan istemiştim.
Dosya üzerinde anlatmanız daha fazla yardım almanıza ve kesin sonuca ulaşmamızda yardımı olacaktır.

Merhaba
Sayfayı güncelleme yaptığımda G sütunda,
1
2
3 gibi rakamlar, geliyor. Bu gelen rakamların hücre yerleri sabit değil. Bundan başka rakam gelmiyor. 2 yazanlardın karşısında ki I sütunda 1A
3 yazanların karşısında da 2A yazması gibi, bunu bir buton yardımıyla yapmak istiyorum.
Örneğin G1155 hücresinde 2 yazıyor I1155 1A yazması gibi.
Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Merhaba
Sayfayı güncelleme yaptığımda G sütunda,
1
2
3 gibi rakamlar, geliyor. Bu gelen rakamların hücre yerleri sabit değil. Bundan başka rakam gelmiyor. 2 yazanlardın karşısında ki I sütunda 1A
3 yazanların karşısında da 2A yazması gibi, bunu bir buton yardımıyla yapmak istiyorum.
Örneğin G1155 hücresinde 2 yazıyor I1155 1A yazması gibi.
Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Dosya ekler misiniz_? Verilerinizi göreyim kodu yazıp göndereyim.

Merhaba,

Bu kadar insana cevap yetiştirmeye çalışacağınıza örnek bir dosya ekleseydiniz daha iyi olmaz mıydı?

Merhaba
Sayın antonio doğru düşünüyorsunuz ancak şirkette olduğumdan dosya ekleyemiyorum, herkesten özür dilerim, anlayışla karşılamanızı rica ediyorum. Dosya eklenmiştir. İlgi ve alakalarınıza gönülden Saygılarımı sunarım İyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba
Sayın antonio doğru düşünüyorsunuz ancak şirkette olduğumdan dosya ekleyemiyorum, herkesten özür dilerim, anlayışla karşılamanızı rica ediyorum. Dosya eklenmiştir. İlgi ve alakalarınıza gönülden Saygılarımı sunarım İyi akşamlar dilerim.

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub Değere_Göre_Hücre_Biçimi_1967()
'Konu       :   Değere Göre Hücreye Veri
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim asi As Range, kral As Variant, a As Long
Application.ScreenUpdating = False
For a = 2 To 3
Set asi = Range("G:G").Find(a, , , xlWhole)
If Not asi Is Nothing Then
kral = asi.Address
Do
Cells(asi.Row, "I") = a - 1 & "A"
Set asi = Range("G:G").FindNext(asi)
Loop While Not asi Is Nothing And asi.Address <> kral
End If: Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba günaydın,
Teşekkür ederim elinize sağlık, ama 2 ya da 3 yazanların karşısında veri varsa silip 1A ve 2A yazmıyor, boş olanları yazıyor, eğer varsa değiştirecek yoksa normal bir şekilde yazacak, bunu da uyarlayabilmemiz mümkün mü?
Tekrardan teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba günaydın,
Teşekkür ederim elinize sağlık, ama 2 ya da 3 yazanların karşısında veri varsa silip 1A ve 2A yazmıyor, boş olanları yazıyor, eğer varsa değiştirecek yoksa normal bir şekilde yazacak, bunu da uyarlayabilmemiz mümkün mü?
Tekrardan teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Yani her koşulda değiştirecek mi_?
I Sütunundaki verileri.

Üstteki kod ve dosya güncellenmiştir.

Merhaba, Sayın Asi KRAL
Yazdığınız kod tam istediğim teşekkür ederim. İşlem sonunda uyarı çıkmasını istemiyorum. Ben sildim o bölümü ancak işlem yaparken imleçte yaptığı işlemi gösteriyor. Sizin yazdığınız kodda öyle bir belirti yok. Bu daha güzel ama uyarı çıkmaması çalışma için daha olumlu oluyor. Ne gibi değişiklik yapabiliriz.
Tekrardan teşekkürlerimi saygılarımı sunarım. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Hocam
Çok sonradan fark ettiğim bir durum var 1 yazanların karşılığını da siliyor.
1 yazanlara herhangi bir değişiklik yapılmaması gerekiyordu.

Çok teşekkür ederim.Mehmet bey konu bu kez tam manasıyla çözüldü. çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar dilerim.

Geri