• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriye(Sutuna) Göre Hücre Otomatik Doldurma

Excel Vers. ve Dili
Xp 2003 2007 Türkçe
Veriye(Sutuna) Göre Otomatik Hücre Doldurma

Merhabalar

Bir dosyam var hergün seferleri yazıyorum tonajlarıyla birlikte 3 çeşit malzeme cinsi var birde malzemenin cinsi yazıldığı sutun var.

Mesela ben 0/7 KUM yerine tonajı yazdığımda yan taraftaki Malzeme yerinde otomatik malzeme cinsini yazmasını istiyorum yada 7/15 MICIR yerine tonajı yazdığımda Malzeme yerinde 7/15 MICIR yazsın. Aynı şekilde Plakayı yazınca Şöförün ismi yan tarafta yazmasını istiyorum mümkün müdür ?

Teşekkür Ederim

Ekli dosyalar

Merhaba.

Birinci isteğiniz için F2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp diğer hücrelere kopyalayabilirsiniz:
Kod:
=EĞER(VE(G2="";H2="";I2="");"";EĞER(G2<>"";G$1;EĞER(H2<>"";H$1;I$1)))

2. isteğiniz içinse excel hangi plakanın hangi şoföre ait olduğunu bilemez. Öncelikle bunu bir şekilde excele öğretmeniz lazım. Dosyanızda buna ilşikin herhangi bir bilgi olmadığından formül de oluşturamayız doğal olarak. Bu konuda DÜŞEYARA formülünü incelemenizi öneririm.

1. İsteğim oldu çok teşekkür ederim dostum. 2. İsteğim için ise nasıl öğretebilirim Excele dediğiniz Düşeyara yı inceliyim duruma göre takıldığım yerde yardımınıza başvururum.

Kısaca şöyle izah edeyim. Bir tablonuz olur o tablonun ilk sütununda plakalar olur, ikinci sütununda da o plakanın şoför adı olur. Daha sonra düşeyara formülüyle o tablodan plakaya göre şoför adını çekebilirsiniz.

Ekteki dosyada üst satırda şöförler ekledim buna göre nasıl yapmam gerek düşeyara formülünü örnek gösterebilirmsiniz ?

Ekli dosyalar

Kod:
=düşeyara(c2;$k$1:$l$9;2;0)

Sizin cevabı beklerken google amcaya sordum videosunu buldum yaptım.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Heveslendim yaa Excel dehşet bir program :) Bişiler öğrendikçe mutlu oluyorum içim kıpır kıpır oluyor :)

=DÜŞEYARA(C2981;$M$1:$N$3;2;YANLIŞ)

2000 li satırlara kadar geldiğim için baştaki sayı farklı oldu sanırm

HAyırlı olsun. Kolay gelsin.

Teşekkürler Sayenizde

Kolay Gelsin

İyi Forumlar...

Kapalı çalışma kitabından hücrelere göre veri çekme

Merhaba Arkadaşlar,
Yeni başladığım için excel kod bilgim yetersiz.
veri çekmek istediğim açık çalışma kitabının bütün sayfalarının b2 hücresinde
farklı sicil numaraları olduğunu düşünelim. Şimdi ben kapalı dosyada a2 den başlayıp a20'ye kadar sicil numaraları olan hücrelerde sicil numaraları açıktaki sicil numaralarına eşitse açık olan çalışma kitabında diğer verileri c4:d5 aralığına otomatik yapıştırmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Geri