• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veritabanında veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhabalar,

Benim bir sorunum var.
Ekteki dosya anlaşılmasına yardımcı olabilir sanırım ancak kısaca özet geçmek istedim.

database üzerinden h2 hücresine giriş yaptığım zaman bazı bilgileri çektirmeye çalışıyorum.
1. B6 hücresindeki formül tam istediğim şekilde çalışıyor ufak bir sorun var (databasede A dolu ise A, B dolu ise B yazısı çekebiliyor ancak boş bırakıldığı zaman A çekiyor.)
2. sorum databasede hangisinin altında değer var ise onu çektirmek örnek A altında 1 değerini çekebiliyorum ancak boş olduğunda 0 B dolu olduğunda yine 0 çekiyor. ben hangisi altında yazılıysa onu görmek istiyorum hiç birşey olmayanlarda ise boş kalmasını istiyorum.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. deneme dosyası ektedir.

Ekli dosyalar

Konu biraz acil olması sebebiyle, bir mesaj daha atma gereği duydum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhabalar, tekrar konu yukarılara gelsin diye yazıyorum, herhangi bir dönüş olmadığı için. umarım bu kez birileri yardımcı olur.

Merhabalar,

Benim bir sorunum var.
Ekteki dosya anlaşılmasına yardımcı olabilir sanırım ancak kısaca özet geçmek istedim.

database üzerinden h2 hücresine giriş yaptığım zaman bazı bilgileri çektirmeye çalışıyorum.
1. B6 hücresindeki formül tam istediğim şekilde çalışıyor ufak bir sorun var (databasede A dolu ise A, B dolu ise B yazısı çekebiliyor ancak boş bırakıldığı zaman A çekiyor.)
2. sorum databasede hangisinin altında değer var ise onu çektirmek örnek A altında 1 değerini çekebiliyorum ancak boş olduğunda 0 B dolu olduğunda yine 0 çekiyor. ben hangisi altında yazılıysa onu görmek istiyorum hiç birşey olmayanlarda ise boş kalmasını istiyorum.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. deneme dosyası ektedir.

Merhaba Sayın farsoy, sorunuz bence net değil, örneğin;
-- database safasında ilgili satırda hem D ve hem E sütununda veri varsa ne olacak?
-- database sayfası D ve E sütunlarına sadece sayısal veri mi olacak yoksa metin de olabilir mi?
gibi konuları netleştirmeniz lazım.

Aşağıdaki formülü bir deneyin isterseniz. Formül hem D ve hem de E sütunundaki ilgili (KAÇINCI işlevi sonucuna göre bulunan satırda) hücreyi kontrol eder ve bunları TOPLAMını alır, her ikisi de BOŞsa BOŞ sonuç döndürür. Bunun gibi başka yöntemler de kullanılabilir. Yazdığım gibi sorunuz aslında pek net değil bence.
Kod:
=EĞER(TOPLA(DOLAYLI("database!D"&KAÇINCI(H2;database!$B:$B;0)&":"&"E"&KAÇINCI(H2;database!$B:$B;0)))=0;"";TOPLA(DOLAYLI("database!D"&KAÇINCI(H2;database!$B:$B;0)&":"&"E"&KAÇINCI(H2;database!$B:$B;0))))

Geri