• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veritabanı Yardım

excel sayfasındaki bilgileri sadece data sayfasında a2 hücresinde yazılı olan kullanıcı görecek şeklinde ayarladım. çalışmada şu anda ali görebilir.bu arada kullanıcılar data sayfasında a sütunundakiler alta dogru istediginiz kadar kullanıcı tanımlıyabilirsiniz.şifreleri ise o sütununda karşılarına denk gelen satırlar.

Ekli dosyalar

teşekkürler ..
şimdi sorgulama/raporlama için birde özet tablo eklersem süper olcak .
çok çok sağolun....

sn fedeal;
excelde bu tür çalışmalar yapmak istiyorum açıkcası sürekli sizden balık tutmanızı beklemem doğru olmaz öğrenmek için nerden başlamalıyım tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir
teşekkürler....

sn fedeal;
excelde bu tür çalışmalar yapmak istiyorum açıkcası sürekli sizden balık tutmanızı beklemem doğru olmaz öğrenmek için nerden başlamalıyım tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir
teşekkürler....

Excel.web'i takip edin elit.net'te enine boyuna excelle programlama kitabını özellikle öneririm. Evren GİZLEN,Levent MENTEŞOĞLU,Ömer,Ali,Haluk ve adı şimdi aklıma gelmeyen diğer saygıdeğer uzmanlarımızın verdigi yanıtları ve geçmiş yanıtlarınıda inceleyin yeterde artar.
Saygılar.

sn fedeal tavsiyeleriniz için teşekkürler..
şöyle bir durum var ; mükerrer kayıt girişini nasıl engelleriz yani veribanında aynı satırdaki verilerin diğer alt satırlarda tekrarını engellersek çok iyi olur. teşekkürler...

hangi sütunlar tekrarsız olacak?

sn fedeal;
sütun değil, veri girişi yapıp kaydettiğimizde aynı veriyi bir alt satıra tekrar kayıt yapmazsın şayet tüm hücreler aynı ise, değilse örneğin sadece madde no değiştirdiğimde kayıt edilebilir olabilir. böylece mükerrer kayıtı engellemiş oluruz. teşekkürler..

bir de mümkünse ilk satırı satırı sabitleyebilirmiyiz yani ana başlıkların olduğu satır teşekkürler...

Son düzenleme:
Çalışmada mükerrer giriş kontrolü belli bir sütuna göre olmalı yani padı ,eadı, paıadı başlıgı sabitlemek kolay verilerin tamamı aynı olunca uyarsın gibi birşey isterseniz 17 sütun var birde veri girdikçe 300 satır 500 satır olunca kaydet butonuna basınca bir çay molası verirsiniz.

peki sadece ana başlığı(ilk satır) sabitlememiz yeterli olacaktır.
bir de yanlış hatırlamıyorsam fatura takip adında bi çalışmınız var, onda ki yetki kartı menüsünü bunda yapmamız mümkün mü acaba
teşekkürler

Ekli dosyalar

• yetki.jpg
    yetki.jpg
    17.1 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
veritabanı sayfasında a2 hücresini seçin Pencer-bölmeleri dondur
Yetkilendirme konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyorum ,sizin çalışmanızdanda kapsamlı bir konu.
O çalışma benim değil yardım ettigim bir çalışma ve sadece görüntü şu anda işlevi yok.

sn fedeal onu kastetmedim yani ilk satırın silinmesini engellemek açısında nasıl sabitleyebiliriz ana başlık olduğu için ilk satır silinmesin hiç bir şekilde teşekkürler...

sil butonuyla ilk satırı silmeniz imkansız önce veri seçiniz diye uyarı veriyor zaten inceleyin.Sayfa üzerinde silmekten bahsediyorsanız zaten sadece yetkili kişi girebiliyor ama yinede sayfa koruma yaplabilir.

Geri