• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veritabanı Yardım

Merhaba üstadlar;
çalıştığım firmadan her gün veri girişi yaptığım bir tablo var
bunu bir kayıt ekranı oluşturarak veritabana dönüştürmek istiyorum
bu konuda yardımcı olacak üstadlara teşekkürrler
dosya ektedir.

Ekli dosyalar

bu dosyaya bir göz at istersen işine yarayabilir

Son düzenleme:
Merhaba dosyanız ekte inceleyin istediginiz gibimi?
(data sayfasına gerekli bilgileri girmelisiniz.)

Ekli dosyalar

Merhaba dosyanız ekte inceleyin istediginiz gibimi?
(data sayfasına gerekli bilgileri girmelisiniz.)

çok teşekkürler elinize sağlık yanlız ilave edeceğim bir iki yer ;
1) . Veri Kaydetme,Değiştirme , Silme, Bul Butonları eklememiz mümkün mü
2.) "İş Kal Adı " seçildiğinde ona bağlı "madde no" lar çıkacak örneğin 1 yazdığımda "kriter açıklaması" otomatik eklenecek
3.) kullanıcı sınırlı ve porolaya bağlı olabilirmi
çok çok sağolun

Son düzenleme:
2.sorunuzu anlamdıgım için yapmadım diğer isteklerinizi yaptım.iyi çalışmalar.
not:kullanıcı : ali şifre : 12345 (küçük harf ile)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn fedeal çok sağolun allah razı olsun desteğiniz için teşekkür ediyorum.
kaç tane kullanıcı tanımlayabiliyorum bir sınırlama var mı
2 nci sorunun ayrıntısı şu
data bölümünde aynı satırda iş kal adı madde no ve kriter açıklması var
iş kal adını seçip ona bağlı madde 1 i seçtiğimde kriter açıklamsının otomatik gelmesini istiyorum
ekte onun için kullandığım tablo ve formül bulunmakta
teşekkürler

Ekli dosyalar

son bir şey daha kullanıcı giriş yaptıktan sonra kullanıcı adı bölümü editlenmeyecek yani girişi kimin yaptığı gözükecek yanlız değiştirilemeyecek çünkü silip herhangi bir isim yazılarak veri girişi yapılmaması gerekiyor.
bir de işlem tarihi kullanıcının veri girişi yaptığı günün tarihini otomatik almalı ve "Kabul Tarihi Red Tarihi Açıklamalar" bölümlerinin haricindeki tüm girişler data sayfasındaki tanımlı verilerden olmalı başka girişi kabul etmemeli

teşekkürler

Son düzenleme:
çok teşekkürler elinize sağlık
şöyle bir sıkıntı var;
veri giriş ekranında bir kulanıcı diğer kullanıcının verileri görsün fakat değiştirme silme kaydetme yapamasın yani sadece kendi adıyla giriş yapsın önceden başka kullanıcı tarafından girilen verileri silmesin değişteremesin sadece görebililsin
çok şey istiyorum değilmi, hoş görün, gerçekten yapabilsem hiç sizi yormazdım
yardımlarınız için çok çok teşekkürler

Son düzenleme:
sn fedeal ;
şöyle bir şey yapmamız mümkün mü?
"iş kal adı" seçildikten sonra "madde no " yu seçmek istediğimizde bir liste çıkacak orda madde no ve kriter açıklaması yazacak iş kal adı na bağlı . istediğim no yu orda seçmiş olacam amaç hangi kriter açıklamasını seçtiğimi bir şekilde açılan menülistte görmek. madde noları sürekli aynı kalabilir herzaman ama açıklamalarda revizyonlar olabiliyor. bunu sadece "madde no" bölümünde yapmamız yeterli olacaktır. bir üstte bul özelliğini tüm veri giriş başlıkları için yapabilirmiyiz
teşekkürler...

Tam olarak anladıgımı söyleyemiyecegim 9.mesajı tekrar güncelledim inceleyin istediginiz bumu?

çok sağolun bu da işimimi görür allah razı olsun elinize yüreğinize emeğinize sağlık

sn fedeal ;
veri girişi yaptıktan sonra excele döndüğümde tablodaki (veritabanı sayfasındaki) bilgileri rahatlıkla silebiliyorum bunu nasıl engellerim sayfayı koru dediğimde veri girişi yapamıyorum sadece parolayı bilen tabloyu silebilsin ama veri girişi yapabilsin teşekkürler..

excel sayfasını sadece yetkilerin açmasını sağlasak.

amacım veritabanını bir şekilde sigortalamak şu anda tek ben giriyorum ama iş yogunluğundan dolayı her gurup kendisi kendi kendi kullanıcı adı ile gireceği için kazara excel bölümüne geçtiğinde silebilir onu engellemek amacı sayfa parolalı koruma yaptığımda veri girişi yapamıyorum.
ama yinede yapamazsak sağlık olsun şua ana kadar yaptığınız yardımlarınız için teşekkürler

Geri