- Excel Vers. ve Dili
- excel 2002 tr
merhaba..
günlük hedef üretim miktarı 230 olan bi işletmenin,her üretim istasyonundan günlük üretim adetleri alınmakta ve ekteki excel sayfasındaki gibi adetler günlük olarak girilmektedir.
1
örnegin 1. istasyon un o günkü üretim adeti 210 olsun diyelim. hücreye 210 saysını girdiğimde o hücrenin günlük 230 olması gereken hedef yakalanamadıgı için farklı bir zemin renginde olmasını nasıl sağlayabilirim..
2
bu tablodaki verileri kullanarak bir başka tabloda istasyonların % kaç verimlilikle çalıştıklarını nasıl oluşuturabilir..Oluşturacagım verimlilik tablosunda % olarak verimlilk hesaplatmasını nasıl yaptırabilirm.
şuan günlük üretim adetlerini girmek için oluşturdugum çizelge ek tedir.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
neden böyle bir verimlilik tablosu istiyorsunuz derseniz; işletme ücret zamlarında personele yapılacak zam oranlarında kişilerin verimlilk oranlarına göre ölçüt olarak kullanacaktır.
günlük hedef üretim miktarı 230 olan bi işletmenin,her üretim istasyonundan günlük üretim adetleri alınmakta ve ekteki excel sayfasındaki gibi adetler günlük olarak girilmektedir.
1
2
şuan günlük üretim adetlerini girmek için oluşturdugum çizelge ek tedir.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
neden böyle bir verimlilik tablosu istiyorsunuz derseniz; işletme ücret zamlarında personele yapılacak zam oranlarında kişilerin verimlilk oranlarına göre ölçüt olarak kullanacaktır.