• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verilmiş sayıları yandaki çizelgeye kodlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli çizelgemde verilerA,B,C sütunlarına girilmiştir ben şimdilik 3 deger yazdım ama dahada fazla artacaktır bu değerler.
E6 : CZ 125 aralığına küçük karelajlar yaptım ve herbirisi 1 metre demektir

başlangıç ve bitiş km leri ve kodlarını yazdığım verileri karelajlı yerde nasıl formüllerim (yazılan km ler hiç üsüste gelmeyecektir.bunu veriler sağlayacak formüllük bir durum değil)

genel anlamda ben başl. ve bitiş km değerini yazacam A ve B sütunlarına
karelajlı listeden solda başlangıç km yazdım her bir kısım 100 birimden oluşcak şe,ilde ayarladım ama formüllemeyi yapamadım
2003 formatındada ekledim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Sub Aktar()
son = Range("A1000").End(3).Row
For i = 6 To son
taban = WorksheetFunction.Floor(Cells(i, 1), 100)
kac = WorksheetFunction.Match(taban, Range("D1:D1000"), 0)
başla = Cells(i, 1) - taban + 4
bitiş = Cells(i, 2) - taban + 4
If başla <= 4 Then GoTo 10
Range(Cells(kac, başla), Cells(kac, bitiş)) = Cells(i, 3).Value
10
Next
End Sub

formülle çözümü var mıdır
formülle çözümü öğrenmek istiyorum.

sayın hocam makrolu çözüm için teşekkürler makroyu uyguladığım zaman kod 3 olanı listede bulamıyo bi bakabilirmisiniz.

Son düzenleme:
Başlangıç sayısının son iki hanesi 00 olmamalı.

ilk eklediğim dosya verilmiş başlangıç ve bitiş km lerinin her bir satır arası 100 metre olan karelerde koşulsuz yani herhangi bir kriter göstermeden buldurmaktı ama şimdi ekleyeceğim liste yine ilerde birçok koşul daha eklenebilecek bir çalışmadı o bakımdan formül ile yapılabiliyosa çözüm formülü değiştirip diğer seçeneklere ben geçebiliyorum.

şimdi dosyamı 2003 e kaydedipbiraz daha karmaşık halde sorumu tekrar sorucam
bir imalatın (beton-kazı vs) kendi içinde dalları oluyo
örneğin beton (C16.C20,C25.C30 ....gibi ) menfez (2x2, 3x2.....) ben belirli tarihlerde belirli cins imalatları başlangıç ve bitiş km lerini yazarak oluşturduğum verileri kriterler belirleyip yolun hangi kısımlarında bu imalarlar tamamlanmış cevabını görmek istiyorum.

umarım istediğimi anlatabilmişimdi.
ekli tablomda verileri yazıcam ve bir koşul seçip olmasını istediğim sonucun olduğu hücrelere hem "1" yazacam hemde sarı renge boyayacam.

F2 hücresine C25 imalat cinsini belirledim ve listeden olanları sarı renkle belirttim ve doldrulması gereken yandaki tabloyuda manuel yaptım. içinde 1 yazıyo şimdilik ben daha sonra onlarada bir kural koyucam.
yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri