• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verilerin uygun yere kendiliğinden yazılması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan recep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
22 Nisan 2005
Mesajlar
245
ekte ilköğretim okulları için hazırlamaya çalıştığım bir çalışma kitabı var.
not girişinden girilrn verilerin ilgili öğrenciye nasıl getire bilirim.her öğrenci için ayrı sayfalarda not girişi yapmak oldukça zahmetli. :)
 
Sizin işinize yarayabilecek çok güzel excel fonksiyonları var.Bunlardan ikisini ben söyleyeyim indis() ve dolaylı().Excel yardımında bu fonksiyonların ayrıntılı açıklamaları da var.Kolay gelsin.
 
Dosyanızda biraz değişiklik yaptım.
1. 2.dönem sayfanızda fazlalık olan D sütununu kaldırdım.
2. her iki dönem sayfasında dönem ortalamalarını not girişi sayfasından otomatik aldım. Haliyle öteki förmülleriniz düzenleyin isterseniz. Aslında onları da makro ile yazabiliriz.
3. Not girişi sayfasında öğrenci notu ile öğrenci ilgilerini aldım. Bunun için sınıf listesi sayfasında OKUL_NO isimli liste oluşturdum (Bak: Ekle/Ad/Tanımla) Ã?ğrenci numarasını hücrenin yanındaki OK ile listeyi açarak çağırdım. Böylece yanlış isim soyisim gelmiyor.
4. Tüm arama işlemlerinde öğrenci notuna göre hareket ettim.
5. not girişi sayfasındaki butona basınca 1. ve 2. dönem aynı anda hesaplanıyor. O yüzden burasını pek beğenmedim. Tüm dönemleri doğru girmeniz ve eksik bırakmamanız gerek
Biraz inceleyin, beğenmediğiniz yerleri gözden geçirelim.
 
makrosunu düzeltebilirmisiniz

ben hata yapmışım.bilgi girişine bte yi unutmuşum dönem notlarının ayrı ayrı girilse daha iyi olurdu.ben makroları düzenleyemiyorum biraz şunu geliştirebilirmisiniz.
 
Diğer tarafta da aynı sorunuz var. En başından yeni formatla hazırlıyorum. Biraz müsade edin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst