• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verilerin sonundaki, başındaki boşluğu silme

Excel Vers. ve Dili
ofis 2019 türkçe
windows 10 pro türkçe
Bir sütunda binlerce satırda metin verilerim var.
Bunların ÖNCE
-Başında bulunan boşlukları
-Sonunda bulunan boşlukları

silmek, SONRA DA
-Sonlarına şayet yoksa nokta koymak istiyorum.

bunları tek formülde halleder miyiz yoksa makro mu lazım.

Verilerim a2:a10000 arasındadır

teşekkürlerimle

Merhaba.

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Formülü B2 hücresine uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
.
Kod:
=PARÇAAL(A2;EĞER(SOLDAN(A2;1)=" ";2;1);UZUNLUK(A2)-EĞER(SOLDAN(A2;1)=" ";1;0)-EĞER(SAĞDAN(A2;1)=".";0;EĞER(SAĞDAN(A2;1)=" ";1;0)))&EĞER(SAĞDAN(A2;2)=". ";"";EĞER(SAĞDAN(A2;1)=".";"";"."))

Merhaba aşağıdaki formülü kullanabilirsin

=BİRLEŞTİR(KIRP(A1);".")

Merhaba.

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Formülü B2 hücresine uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
.
Kod:
=PARÇAAL(A2;EĞER(SOLDAN(A2;1)=" ";2;1);UZUNLUK(A2)-EĞER(SOLDAN(A2;1)=" ";1;0)-EĞER(SAĞDAN(A2;1)=".";0;EĞER(SAĞDAN(A2;1)=" ";1;0)))&EĞER(SAĞDAN(A2;2)=". ";"";EĞER(SAĞDAN(A2;1)=".";"";"."))

Merhaba aşağıdaki formülü kullanabilirsin

=BİRLEŞTİR(KIRP(A1);".")

her iki formülü de denedim. Ancak ikisinde de
sonunda hem boşluk hem nokta olan satırların sonunda 2 nokta oluşuyor.

Alternatif:

Kod:
=YERİNEKOY(KIRP(A2)&".";"..";".")

Makroyla isterseniz aşağıdaki kod A sütunundaki tüm dolu hücreleri istediğiniz gibi B sütununa yazar:

Kod:
Sub kırp()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
Cells(i, "B") = Replace(Trim(Cells(i, "A")) & ".", "..", ".")
Next
End Sub

Eğer aynı hücrede değişiklik olmasını isterseniz "B" yerine "A" kullanın.

Alternatif:

Kod:
=YERİNEKOY(KIRP(A2)&".";"..";".")

Makroyla isterseniz aşağıdaki kod A sütunundaki tüm dolu hücreleri istediğiniz gibi B sütununa yazar:

Kod:
Sub kırp()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
Cells(i, "B") = Replace(Trim(Cells(i, "A")) & ".", "..", ".")
Next
End Sub

Eğer aynı hücrede değişiklik olmasını isterseniz "B" yerine "A" kullanın.

makro da aynı hatayı verdi. Hem boşluk hem nokta olanların sonuna .. iki nokta geliyor. Ayrıca soldaki boşluk birden fazlaysa silmiyor. Sanırım sadece bir boşluk siliyor

Pardon bir de buna bakınız
=EĞER(SAĞDAN(KIRP(A1);1)=".";(KIRP(A1));BİRLEŞTİR(KIRP(A1);"."))

Merhaba.

Görüldüğü gibi, örnek belge olmadan soru sorulduğunda hep böyle oluyor.
Bakın basit bir metin sorusunda bile 3 kişi cevap yazıyor, farklı formüller/kodlar ve hala sonuca ulaşılamıyor.

Bir'den fazla boşluk olup/olmadığına ilişkin bir açıklama filan göremiyorum.
Başta ve sonda 1 adet boşluk olabileceğini düşünülerek formül oluşturmuştum.
Deneme yapmadan cevap yazma gibi bir alışkanlığım da yok elbette.

Sorularınızı, cevaplarımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalara göre hazırlanmış örnek belge ile destekleyiniz.

Verdiğim formülde A2 gördüğünüz yerleri KIRP(A2) olarak değiştirince sonuca ulaşmanız gerekir.
.

Pardon bir de buna bakınız
=EĞER(SAĞDAN(KIRP(A1);1)=".";(KIRP(A1));BİRLEŞTİR(KIRP(A1);"."))

malesef :(

sonunda hem boşluk hem de nokta olanları
nokta boşluk nokta yapıyor ". ."

işin garibi bul ". ." değiştir "." dediğimde de kayıt bulunamadı diyor

noktaları kontrolden vazgeçtim, başında ve sonunda ne kadar boşluk varsa silsin, napalım

olmayan şu meşhur verilerinizi bir görsek diyorum.
yani 3- 5 satırdan oluşan ÖRNEK Dosya....
Neyin nesi imiş acaba..

Şu örnek belge olayını anlatamadık gitti, malesef.

Sayfayı yenileyerek, bundan bir önceki cevabıma bakınız.

Yaptığım denemelerde elde ettiğim sonuçlar:
ali
ali
ali .
ali.
ali.
ali

Yukardakilerin 2.'de başta boşluk, 3.'de noktadan önce boşluk, 5.'de sonda tek boşluk ve 6.'da başta 2 boşluk var. Formül de makro da hepsini ali. olarak dönüştürdü. Sadece 3. sıradakinde boşluk noktadan önce olduğu için aynen kaldı.

Merhaba.

Görüldüğü gibi, örnek belge olmadan soru sorulduğunda hep böyle oluyor.
Bakın basit bir metin sorusunda bile 3 kişi cevap yazıyor, farklı formüller/kodlar ve hala sonuca ulaşılamıyor.

Bir'den fazla boşluk olup/olmadığına ilişkin bir açıklama filan göremiyorum.
Başta ve sonda 1 adet boşluk olabileceğini düşünülerek formül oluşturmuştum.
Deneme yapmadan cevap yazma gibi bir alışkanlığım da yok elbette.

Sorularınızı, cevaplarımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalara göre hazırlanmış örnek belge ile destekleyiniz.

Verdiğim formülde A2 gördüğünüz yerleri KIRP(A2) olarak değiştirince sonuca ulaşmanız gerekir.
.

olmayan şu meşhur verilerinizi bir görsek diyorum.
yani 3- 5 satırdan oluşan ÖRNEK Dosya....
Neyin nesi imiş acaba..

Sakman Bey, yazdıklarınıza üzüldüm açıkçası.
olmayan satırlar için size neden soru sorup meşgul edeyim?
Sorduğum tüm sorulara bu forumda cevap buldum. Tüm sorularımda da ekte belge vardı. Bunu basit gördüğüm için ekleme ihtiyacı hissetmedim. Cevap veren arkadaşlar da formülü yazdılar zaten. Hiç biri belge istemedi.. Ancak yeni sorunlar ortaya çıkınca Ömer bey, örnek belge istedi. Tam yüklerken yazınızı gördüm. Bu şekilde ön yargılı yaklaşmanız beni üzdü, ben bu verileri tek tek elimle de düzeltebilirim, kalp kırıldıktan sonra onu düzeltecek makro, formül henüz yok.
Kalın selametle...

http://s2.dosya.tc/server2/kaihuq/sondakibosluklar.xlsx.html

Sakman Bey'in "olmayan"la kastettiği sizin "yine olmadı" demeniz.

Verilerinizde bildiğimiz boşluktan başka karakterler de var. Onlar formül ve makroların doğru sonuç vermesini engelliyor. Bunu

Kod:
"İşgal sırasında İstanbul’dan Anadolu’ya silah kaçıran bir deniz yüzbaşı ile, İngiliz Generalinin kızı Bety’nin öyküsü. 

"

Örneğinden görebilirsiniz. Hücreye F2 ile girip ok tuşlarıyla geriye doğru gidin ve garipliklere dikkat edin.

Cevap vermeliyim.
1 - "Sakman Bey, yazdıklarınıza üzüldüm açıkçası."
yazdıklarımın sizi üzecek bir tarafı olduğuna inanmıyorum. Zira küçük dediğiniz, örneğe gerek yok dediğiniz soruda bir çok mesaj var ve hepsine cevap "olmadı" şeklinde. Ben de olmayan nedir onu görelim dedim.
2 - "Bu şekilde ön yargılı yaklaşmanız beni üzdü, ben bu verileri tek tek elimle de düzeltebilirim, kalp kırıldıktan sonra onu düzeltecek makro, formül henüz yok."
Ön yargılı yaklaşmam söz konusu değil. Ama bir çok cevap veren arkadaşa da "olmadı" demek yerine , olmayan verilerim şunlar, çünkü bundan dolayı olmadı mı demek daha doğru. Yanıtı siz verin. Cümlenin ön yargıdan sonraki devamına yorum yok. Onu siz düşüneceksiniz.

Cevap vermeliyim.
1 - "Sakman Bey, yazdıklarınıza üzüldüm açıkçası."
yazdıklarımın sizi üzecek bir tarafı olduğuna inanmıyorum. Zira küçük dediğiniz, örneğe gerek yok dediğiniz soruda bir çok mesaj var ve hepsine cevap "olmadı" şeklinde. Ben de olmayan nedir onu görelim dedim.
2 - "Bu şekilde ön yargılı yaklaşmanız beni üzdü, ben bu verileri tek tek elimle de düzeltebilirim, kalp kırıldıktan sonra onu düzeltecek makro, formül henüz yok."
Ön yargılı yaklaşmam söz konusu değil. Ama bir çok cevap veren arkadaşa da "olmadı" demek yerine , olmayan verilerim şunlar, çünkü bundan dolayı olmadı mı demek daha doğru. Yanıtı siz verin. Cümlenin ön yargıdan sonraki devamına yorum yok. Onu siz düşüneceksiniz.

1. mesajım
her iki formülü de denedim. Ancak ikisinde de
sonunda hem boşluk hem nokta olan satırların sonunda 2 nokta oluşuyor.

2. mesajım
makro da aynı hatayı verdi. Hem boşluk hem nokta olanların sonuna .. iki nokta geliyor. Ayrıca soldaki boşluk birden fazlaysa silmiyor. Sanırım sadece bir boşluk siliyor

3. mesajım
altın üyelik gerektirdiği için indiremedim

4. mesajım
malesef :(

sonunda hem boşluk hem de nokta olanları
nokta boşluk nokta yapıyor ". ."

işin garibi bul ". ." değiştir "." dediğimde de kayıt bulunamadı diyor

noktaları kontrolden vazgeçtim, başında ve sonunda ne kadar boşluk varsa silsin, napalım

Hepsine "olmadı" şeklinde yazdığımı iddia ediyorsunuz ama gördüğünüz gibi hiç bir mesaja "olmadı" diye cevap vermemişim, bilakis neden olmadığını, ne sonuç verdiğini yazmışım.

Siz başka bir konudaki mesajları okuyup bana mal etmiş olmayasınız?
Probleme çözüm arayan arkadaşlara teşekkür ederim, ama size yakıştıramadım.
Tüm konuyu okumadan ön yargılı davranmışsınız, hala ısrar ediyorsunuz.
Bana tek mesaj gösterin "olmadı" dediğim, ben özür dilemeye hazırım.

Verilerinizde bildiğimiz boşluktan başka karakterler de var. Onlar formül ve makroların doğru sonuç vermesini engelliyor. Bunu

Kod:
"İşgal sırasında İstanbul’dan Anadolu’ya silah kaçıran bir deniz yüzbaşı ile, İngiliz Generalinin kızı Bety’nin öyküsü. 

"

Örneğinden görebilirsiniz. Hücreye F2 ile girip ok tuşlarıyla geriye doğru gidin ve garipliklere dikkat edin.

Sorunun çözümünün bir önemi kalmadı ama yine de yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim Yusuf bey.

Geri