• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verilerin Sayısını Toplamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2019
Selamlar,

Daha önceden farklı girdilerin toplamını almak başlığı adı altında bir soru sormuştum ve =ÇOKEĞERSAY komutu ile verilerin toplamını alıyordum ancak yaptığım olayda çok fazla firma ismi olduğu için baya bir zaman harcanması gerekiyor benim sorum şu ekteki excel dosyasında filtre uygulayarak 3060 satırlık veriden sadece tedarikçi adı altında seçtiğimiz firmanın verilerini görebiliyoruz yani demek istediğim =ÇOKEĞERSAY(N2:N3060;"Tamir Yapıldı";F2:F3060;"003*-ARAR") buradaki 003*-ARAR kısmını otomatik olarak koda ekletebilir miyim ekteki dosyayı incelerseniz tam olarak demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Dosyanızı ekleyiniz.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Ekli dosyaya bir bakınız.
İstediğiniz bu mudur?

Ekli dosyalar

Ekli dosyaya bir bakınız.
İstediğiniz bu mudur?

Evet aslında yapmak istedim olay bu ancak 12 ay + baya bir firma olduğu için tek tek kodu düzenleyip kopyala yapıştır yapmak uzun zaman gerektiriyor, son yaptığınız olayın mantığını tam çözemedim şimdi normalde eklediğim dosyadaki gibi 3 tane firma yok 100'ün üzerinde firma oluyor bazı aylarda onu nasıl yapacağız ?

Evet tamam olayı anladım yandaki firma ismine göre alıyor veriyi çok teşekkürler zaman olarak beni yarı yarıya rahatlatacak bu olay elinize sağlık.

Edit: Peki verileri diğer çalışma sayfasından çekmek için ne yapmamız gerekli =ÇOKEĞERSAY('Ocak-2012'!$F$2:$F$1820;$F1823;$N$2:$N$1820;G$1822) bu şekilde yaptım ancak olmadı ?

Evet tamam olayı anladım yandaki firma ismine göre alıyor veriyi çok teşekkürler zaman olarak beni yarı yarıya rahatlatacak bu olay elinize sağlık.

Edit: Peki verileri diğer çalışma sayfasından çekmek için ne yapmamız gerekli =ÇOKEĞERSAY('Ocak-2012'!$F$2:$F$1820;$F1823;$N$2:$N$1820;G$1822) bu şekilde yaptım ancak olmadı ?

Çalışması lazım, belki bir hata vardır.
Örnek bir dosya ekleyin, bakalım.

Tamamdır olayı çözdüm şöyle ki;

=ÇOKEĞERSAY('Ocak-2012'!$F$2:$F$1820;$A2;'Ocak-2012'!$N$2:$N$1820;B$1)
=ÇOKEĞERSAY('Ocak-2012'!$F$2:$F$1820;$A2;'Ocak-2012'!$N$2:$N$1820;C$1)

'Ocak-2012'! - Burada Ocak-2012 verilerin çekileceği çalışma sayfası
$F$2:$F$1820 - Firmaların bulunduğu satır baştan sona
$N$2:$N$1820 - Sonuçlarının bulunduğu satır baştan sona
$A2 - Bulunduğum çalışma sayfasında firma isminin yazılı olduğu satır
B$1 ve C$1 - Bulunduğum çalışma sayfasında sonuçların bulunduğu kısım (B de Tamir Yapıldı - C de İadesi Alındı)

Turist hocam'a ilgisinden dolayı teşekkürler.

Tamamdır olayı çözdüm şöyle ki;

=ÇOKEĞERSAY('Ocak-2012'!$F$2:$F$1820;$A2;'Ocak-2012'!$N$2:$N$1820;B$1)

'Ocak-2012'! - Burada Ocak-2012 verilerin çekileceği çalışma sayfası
$F$2:$F$1820 - Firmaların bulunduğu satır baştan sona
$N$2:$N$1820 - Sonuçlarının bulunduğu satır baştan sona
$A2 - Bulunduğum çalışma sayfasında firma isminin yazılı olduğu satır
B$1 - Bulunduğum çalışma sayfasında sonuçların bulunduğu kısım (B de Tamir Yapıldı - C de İadesi Alındı)

Turist hocam'a ilgisinden dolayı teşekkürler.

Tamamdır.
Rica ederim, faydalı olabildimse memnun olurum.

Geri