Verilerin sayfalara dağıtılması

Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-11-2020
BEN BU SİTEDE YENİYİM.
yardımcı olursanız beni büyük bir küfetten kurtarmış olursınuz.

her cariye ayrı sayfa açtım ve birde cari hareket sayfası var
benim yapmak istediğim CARİ HAREKET SAYFASI'na girdiğim verilerin ilgili carilere dağılmasını isityorum. ekteki dosyada anlaşılacaktır.

yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sayın Aktay27 hoşgeldiniz.

Lütfen başlıklarınızı konunuza uygun seçiniz.
1. mesajınızı taşıdım.2 mesajda gene aynı başlık açmışsınız Lütfen belirttiğim konuya dikkat ediniz.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Cevap

Aktay27 sizin için bir çözüm hazırladım. Biraz beklediğinizden değişik ama işe yarar. Kurallar :

1) Firma kayıtı yaparken Bayii Ünvanını nasıl yapıldı ise CARİ HESAP HAREKETLERİ sayfasında da aynen yazılmalı.
2) CARİ HESAP HAREKETLERİ A kolonu silinmeyecek, yer değiştirmeyecek. Formüller gerektiği kadar aşağıya kopyalanmalı.
3) CARI HESAP KARTI diye sadece 1 sayfa var. Tüm bilgiler o sayfada raporlanacak.
4) Hangi Bayii cari hesabı gerekli ise D2 hücresinden seçilinece tüm bilgiler otomatik oraya gelecek.
5) CARI HESAP KARTI sayfasında , herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Sadece 25. satıra kadar olan formüller A ve M kolonları arasından aşağıya doğru kopyalanacak.

Umarım yararlı olur. İyi çalışmalar,

Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
26-11-2020
ilgin için teşekkür ederim ama benim sorunumu çözmüyor.

her müşteriye ayrı birı cari hesap kartı açtım. benim yapmak istediğim cari hesap hareket sayfasına girdiğim verilerin ilgili cari kartına aktarılması.
2 gün önce soru cevap kısmınında gezinirken aynı dertten muzdarip olan bir arkadaşa gönderilen formül vardı onu uygulamaya çalıştım bir türlü başaramadım eğer formüller üzerinde iyiyim diyorsan sana bu dosyayı göndersem ilgilenirmisin.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Merhaba aktay27. Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ben de aynı şekilde Cari Hesap Kartı tutmak istediğimde her müşteri/satıcı için ayrı kart yerine, verilerin girildiği tek bir data ve raporlandığı tek bir sayfa olan çözümleri tercih ediyorum.
Eleştiri olarak algılama ancak senin tercih ettiğin yöntemde cari hesaplar arttıkça dosya yavaşlayacak. Üstelik tek bir rapor sayfası hızlı oluşuyorken ayrı cari hesap sayfaları çözümü bana mantıklı gelmiyor.

Not : Gönderdiğin dosyadaki formüller çok komplike ve beni aşıyor. Tam ustalara göre bir iş. Ancak yine aynı tespit : o formülleri dosyaya uygulamak bir süre sonra dosyanın yavaşlaması demek olacaktır.

Belki hocalardan biri senin çözümün makro yazar. Bence dosyayı yavaşlatmadan her bir müşteri ayrı kart çözüm makro ile olabilir.

İyi çalışmalar, forumda tekrar görüşmek dileğiyle.

Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
26-11-2020
önemli değil yinede teşekkür ederim