• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verilerin ListBox'da görünmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ekli dosyamda UserForm4 de yeni firma eklediğim zaman anında ListBox2'de görünmiyor. ListBox2'yi kapatıp açtıktan sonra görünüyor. Firmayı eklediğim zaman ListBox2'de görünmesini istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

İlgili kodu aşağıdaki ile değiştirin.
Kod:
Private Sub CommandButton10_Click()
Sheets("ŞABLON").Copy After:=Worksheets(Worksheets.Count)
    ActiveSheet.Name = (TextBox6.Text)
    ActiveSheet.Range("a1").Value = (TextBox6.Value)
 'Call VeriSayfasinaKaydet
    MsgBox ("YENİ FİRMA EKLENDİ. FİRMA BİLGİLERİNİ GİRMEK İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ BİLGİLERİ GİRİN FİRMA BİLGİLERİNİ KAYDET BUTONUNU TIKLAYIN.")

'----------------------------------EKLEDİĞİM-------------------------BAŞI
Me.ListBox2.Clear
For a = 4 To Sheets.Count
ListBox2.AddItem Sheets(a).Name
'ListBox daki listeyi sıralama'
Dim vaItems As Variant
    Dim i As Long, j As Long
    Dim vTemp As Variant

'Put the items in a variant array
    vaItems = Me.ListBox2.List

'Steal code from John Walkenbach’s Excel Power Programming
    'with VBA to sort the array
    For i = LBound(vaItems, 1) To UBound(vaItems, 1) - 1
        For j = i + 1 To UBound(vaItems, 1)
            If vaItems(i, 0) > vaItems(j, 0) Then
                vTemp = vaItems(i, 0)
                vaItems(i, 0) = vaItems(j, 0)
                vaItems(j, 0) = vTemp
            End If
        Next j
    Next i

'Clear the listbox
    Me.ListBox2.Clear

'Add the sorted array back to the listbox
    For i = LBound(vaItems, 1) To UBound(vaItems, 1)
        Me.ListBox2.AddItem vaItems(i, 0)
 ComboBox1.RowSource = "Liste!l1:l2"
'----------------------------------EKLEDİĞİM-------------------------SONU

TextBox1.Text = [A1]
TextBox2.Text = [C1]
TextBox3.Text = [C2]
TextBox4.Text = [C3]
   Next i
Next
CommandButton2_Click
        TextBox6.Text = [Z1]
TextBox1.Text = [A1]
TextBox2.Text = [C2]
TextBox3.Text = [C3]
TextBox4.Text = [C4]

End Sub

Hocam Yeni firma ekle butonu ile yeni firma eklediğim zaman ListBox'ı kapatıp açmadan ListBoxta görünmiyor veya müşteri sil dediğim zaman sayfayı sildiği halde ListBox'da kalıyon ListBox'u kapatıp açtıktan sonra liste ListBox normale dönüyor.

Verdiğim çözüm doğru ise eklediğim satırları silme kodu içine de yerleştirebilirsiniz.

Hocam çok teşekkürler ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş. Hocam ListBox2 deki listeyi ComboBox1'de de görebilirmiyiz.

Son düzenleme:
Yukarıdaki kodun sonuna aşağıdaki satırları da ekleyin.
Kod:
ComboBox1.RowSource = ""
For i = 0 To ListBox2.ListCount - 1
    ComboBox1.AddItem ListBox2.List(i, 0)
Next

Çok teşekkürler hocam. Hocam yeni eklediğim dosyamda yukarıdaki hücrelerde toplama formülleri olmasına rağmen toplamları göstermiyor. Eğer zamanınız varsa onada bir el atarsanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhabalar, Kayıt ederken metin olarak kayıt yapıyor galiba. En basiti kayıt butonu altındaki formatladığın textboxların sonuna (*1) eklersen düzelir.

Hocam daha önce *1 vardı ben kaldırdım. *1 olduğu zaman değiştirmek için LisBox'dan TextBox'lara bir satırdaki veriyi alıp değiştirdiğimiz zaman birinci değiştirmede sorun olmiyor. Aynı satırdaki veriyi değiştirmek için tekrar LisBox'dan TextBox'lara alarak değiştirdiğimiz zaman kuruşlar tam sayıya dönüşüyor.

Ekli dosyalar

Hocam daha önce *1 vardı ben kaldırdım. *1 olduğu zaman değiştirmek için LisBox'dan TextBox'lara bir satırdaki veriyi alıp değiştirdiğimiz zaman birinci değiştirmede sorun olmiyor. Aynı satırdaki veriyi değiştirmek için tekrar LisBox'dan TextBox'lara alarak değiştirdiğimiz zaman kuruşlar tam sayıya dönüşüyor.

Değiştir kodu altındada gerekli düzenlemeyi yapınca olmuyormu. Çünki birinde metin diğerinde sayı olarak kayıt yapınca sorun olur.

Değiştir kodu altındada gerekli düzenlemeyi yapınca olmuyormu. Çünki birinde metin diğerinde sayı olarak kayıt yapınca sorun olur.

Hocam kodlardan hiç anlamam formda başka bir arkadaş *1 leri kaldır demişti onun için kaldırdım. Hocam size zahmet olacak gereken düzenlemeyi yapabilirmisiniz.

Sorun yok gibi görünüyor incelermisin.

Son düzenleme:
Hocam aynı sorun devam ediyor. Aynı satırdaki veriyi ListBox'dan TextBox'lara alarak denermisiniz. Birinci seferde sorun görünmüyor. Aynı satırı ikinci defa ListBox'dan TextBox'lara alarak değiştirdiğimiz veya kayıt yaptığımız zaman kuruşlar tam sayıya dönüşüyor.

Yukardaki dosyada birkaç değişiklik yaptım incelermisin.

Hocam ListBox'dan satırın üzerine çift tıkayarak TextBox'lara alıp değiştir veya kaydet dediğimiz zaman yine kuruşları tamsayıya çeviriyor.

Hocam ListBox'dan satırın üzerine çift tıkayarak TextBox'lara alıp değiştir veya kaydet dediğimiz zaman yine kuruşları tamsayıya çeviriyor.

Dediklerinin hepsini denedim. Listbox'tan textbox'lara alıp tekrar kayıt ettim değiştirip kayıt ettim bendeki ekran görüntüsü bu. sendeki nasıl.
Yukardaki dosya güncellendi.

Ekli dosyalar

• adsız.jpg
    adsız.jpg
    99.2 KB · Görüntüleme: 6
Hocam anlaşılan siz bu işi çözeceksiniz. Bende sizin gibiyim bir şeyi kafaya taktığım zaman muhakkak yapmaya çalışıyorum. Ayrıca yardım etmeyi seven bir arkadaşa benziyorsunuz.
Hocam birinci satırdaki verileri kaydettim ve ListBox'tan birinci satırı TextBox'lara alarak kaydet butonuna tıkladığım zaman ekteki dosya gibi aktardı.

Ekli dosyalar

Senin dosya biraz karışık bayağı uğraştıracak.

Son düzenleme:
Haklısınız hocam dosyam bayağı karışık. Kodlardan anlamadığım için ayıklama yapamiyorum. İşe yaramayan kodları ayıklamaya calıştım hata verdi.

Geri