• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verilerin düzenlenmesi

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
forumda arattım liste karşılaştırılmasına ilişkin bir çok örnek var ama istediğim gibi bir örnek bulamadım.

isteğim ekli dosyadaki eski ve yeni sayfalarındaki aynı olan verilerin karşılaştırma sayfasındaki gibi eşleştirmek (adana afyon gibi) burada aynı olanlardan eski sayfasındaki 7 veri gelirken aynı olanlardan yeni sayfasındaki veri5 veri6 ve veri7 ye ilişkin değerler gelecektir. sonra listenin altına eski sayfasında olup yeni sayfasında olmayan şehirlerin gelmesi gerekiyor.(bartın bayburt gibi ancak bunu diğer listeden ayırabilmekk için satırın mavi olacak) daha sonra yeni listede olup eski listede olmayan şehirler gelecek(ağrı artvin aydın gibi bunların satırlarıda kırmızı olacak)

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

bende excel hakkında çok bir bilgim yok fakat ilk istediğini başarabildim sanırım. bir bak

Ekli dosyalar

ilginiz için öncelikle teşekkür ederim

sizin yaptığınız formülle a sütünundaki illeri benim yazmam gerekiyor. ancak benim listelerim ayrı ayrı 19000 satırdan oluştuğu için bu benim için problem yaratıyor.

peki senin yapmak istediğin ilk baştaki a sününü nerden getirmek

2. satırı eskinin yeniden farkı
3. satırı yeninin eskiden farkı istiyorusun ilkinin a sutunun nasıl olacağı belli değil onuda açıklarsan belki belki belki zor ihtimal yapabiliriz. (kendi açımdan yeni olduğumdan)

şöyleki;

eski listedeki iller ile yeni sayfasındaki aynı olan illere ait olan veriler yan yana gelecek .listede ADANA AFYONKARAHİSAR AKSARAY AMASYA ANTALYA hem eski listede hem yeni listede olduğunda alt alta gelmeli

uğraştım fakat beceremedim kusurabakma bende acemiyim :) kendimi geliştirmek için uğraşıyorum.

ilgilendiğin teşekkürler diğer üstatlardan yardım bekliyorum

yardım lütfen

Geri