Soru Verileri uygun sayfalara dağıtma hakkında yardım talebi

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Uzun süredir forumu takip edip işimle ilgili özellikle formüller konusunda kendimi çok geliştirdim. Hatta bu yüzden sürekli benden istenenler de arttı şirkette
Son yapmam gereken ise beni baya yordu ve yapamadım çünkü makro konusunda bilgim yok.
Günlük olarak parça kontrolü yapılmakta ve bunların kaydının tutulmasında sorun yaşanıyor.
Excel üzerinde olmasını istediklerimi şöyle açıklamak istiyorum.

Her gün; birinci sayfada çalışanların bakacağı parçalar ve hedef süreleri el ile girilecek ve bu kağıtlar akşam tamamen dolmuş şekilde geri verilecek. Geri verilen formlardaki bilgiler aynı forma yazılacak ve bir sonraki gün yine bu şekilde devam edecek.
Bir commandbutton ile formun tam dolmuş hali, diğer sayfalara dağıtalacak. Çalışanlar 6-7 adet değişik parça kontrol ediyor ve benden istenilen her parça için ayrı ayrı sayfa olması, bu sayfalarda hangi tarihte kaç parça bakılmış, kim bakmış, kaç adet hurda parça çıkmış gibi bilgilerin olması.

Kendimce yardım edecek kişiye daha fazla vakit kaybettirmemek için şöyle bir şey yazacağım. İstediğim tam olarak şu şekilde sayfalara dağıtılması.

Sayfa 1 ismi = Günlük Form (commandbutton bu sayfada olacak)
Diğer sayfalarda parça isimleri yazılı. Örneğin SG432-W0090 (yaklaşık 60 adet parça sayfası olacak)

Günlük Form isimli sayfada D5 ile D14 arasında yazan parça kodları; herhangi bir parça sayfasının A1 hücresinde yazan parça koduyla eşleştiği anda aktarım olması gerekiyor. Aktarılması istenen hücreler ise şöyle:

Günlük Form üzerindeki;
O2 hücresi ; parça sayfasının C4 hücresine
A5 hücesi ; parça sayfasının G4 hücresine
B5 hücresi ; parça sayfasının H4 hücresine
C5 hücresi ; parça sayfasının I4 hücresine (buradan sonra 2 hücrede formül ile başka bir şey yazılı I4'den sonra J4'e değil L4'e aktarım olacak) Daha sonrasında ise şöyle devam ediyor.
E5 ----> L4
F5 ----> M4
G5 ----> N4
H5 ----> O4
I5 ----> P4
J5 ----> Q4
K5 ----> R4
L5 ----> S4
M5 ----> T4
N5 ----> U4
O5 ----> V4
P5 ----> W4
Q5 ----> X4
F15 ----> Y4
E2 ----> Z4

Hücrelerine aktarılmış olacak. Bu şekilde bir sonraki gün satırın altına geçerek devam etmesi gerekiyor. Aktarıldıktan sonra veriler silinirse daha güzel olur.
Örnek dosyayı da ekledim.

Çok zor ve zahmetli olduğunun farkındayım, 10 günden fazla oldu konu açıp yardım istememek için her şeyi denedim fakat yapamadım, içinden çıkamadım.
Bu yüzden yardımlarınıza muhtacım. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Hadi sana birkaç saat ayırayım. Sorununu çözelim.
Çıktı falan alacakmısın.
Userform lu mu istersin
Kayıtlar içinde geçmişe dönük aramalar yapacakmısın.
Nasıl istersin ???

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
J sütunu ile
K sütunundaki formüller ne ?

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Bir cevap bile vermeden gittin ama ben yinede birşeyler yapayım sana.

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Bir cevap bile vermeden gittin ama ben yinede birşeyler yapayım sana.
Günaydın. Kusura bakmayın sabah erken saatte işe gidiyorum erken uyuyorum o yüzden.
K sütununda öngörülen zaman ile operatörün zaman farkını yazacağım. Onu yapabiliyorum :))
Yardımınız için teşekkür ederim fakat dosya indirmeye iznim yok. Mail adresim cpolat@live.com