• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri Süzüp Alttoplamlarını Alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan odinnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar.
Ekteki Alttoplam çalışma kağıdında "Veri" sayfasında veriler 3 sütun altında toplanmakta: İl, Dönem ve Tür. Benim istediğim bu sütunlar altında yer alan verilerin süzülüp ilgili kriter için açılan sayfalarda alt toplamlarının alınması. Örneğin "İL" sütununda yer alan illerin " "İL" sayfasında sayı ve toplam tutarlarının hesaplanarak listelenmesi. Örnek dosyada Ankara'dan 3 kayıt var ve bu üç kayıtın toplam tutarı 72.500. Bu sayı ve tutar bilgileri İl sayfasındaki tabloya süzülüp aktarılacak. Aynı şey Dönem ve İl sütunları için de olacak.
Şimdiden teşekkürlerimle.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Tabloların arasında uyumsuzluk mu var?

İstediğiniz çözüm net değil.

Toplamları elle yaptım yanlışlık olabilir. Benim istediğim İl, Dönem ve Türe göre veri sayfasındaki bilgilerin süzülüp alttoplamların ilgili sayfalara aktarılması.
Not: Ekli dosyayı düzelttim bu arada.

Son düzenleme:
istediğiniz işlemde eksik taraflar var.

Daha açıklayıcı bir örnek eklemeniz gerek.

Hocam şimdi kişilere ait 3 bilgi var. İl, dönem ve tür. Bunlar veri sayfasında karışık şekilde dizili. Ben bu karışık bilgilerin 3 kritere göre ayrı sayfalarda derlenmesini istiyorum. İl sayfasında bir ilden kaç adet kayıt var ve bu kayıtların toplamı ne kadar bunun il sayfasına her ilin karşısına hesaplanarak aktarılmasını istiyorum. Örneğin Ankaradan 3 kişi var, bu üç kişinin İl sayfasındaki Sayı sütununa Ankara satırının karşısına 3 olarak geçmesini istiyorum. Bu 3 kişinin toplam tutarı da 76 bin. Bunun da yine İl sayfasında Ankara satırının yanına Toplam Tutar sütununa aktarılmasını istiyorum.
Tür ve Dönem bilgileri de aynı şekilde olacak. Örneğin 1. dönemden 2 kişi var ve bu 2 kişinin toplam tutarı 45 bin. 1. döneme ait bu 2 kişi Dönem sayfasında 1. Dönem satırına Sayı sütununa aktarılacak. 45 bin de yine aynı şekilde Dönem sayfasında 1. Dönem satırına ve Toplam Tutar sütununa aktarılacak. Aslında Eğersay ve Etopla formüllerinin kodla yazılmasını istiyorum. Formülü yapabilirim ama veriler arttıkça (Örneğin Dönem ve Tür bilgisi değişkenlik gösterdikçe) formülleri güncellemek gerekiyor.

Merhaba;
Doğru anladıysam eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam tam istediğim gibi olmuş. Elinize sağlık, çok teşekkür ederim.

Geri