• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri Sıralama Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba üstadlarım,

Elimde bir liste var, örneğin 10 maddelik bir liste. Ben bu maddelerden en yüksek değere sahip ilk 4 maddeyi bulmak ve başka bir sayfaya veya aynı sayfanın başka bir yerine bu 4 maddenin otomatik olarak gelmesini istiyorum (listenin 500 maddelik olduğu düşünülürse bu iş çok zamanımı alıyor). Ekte örnek bir dosya var. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

Saygılar Sevgiler

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aşağıdaki kod en yüksek değere sahip ilk 4 maddeyi Sayfa2 de sıralar.
Kod:
Sub Büyük4()
    Set s1 = Sheets("Sayfa1")
    Set s2 = Sheets("Sayfa2")
    ss = s1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    s2.Range("A1:B" & ss).Value = s1.Range("A1:B" & ss).Value
    s2.Range("A1:B" & ss).Sort Key1:=[B1], Order1:=2
    s2.Range("A5:B" & ss).ClearContents
End Sub

Sayın "dEdE",

İlginiz için çok teşekkür ederim, çok sağolun. Ancak makroda şu satırda hata veriyor:

s2.Range("A1:B" & ss).Sort Key1:=[B1], Order1:=2

Merhaba,
Haklısınız, gözümden kaçmış.
Hata veren satırı aşağıdaki ile değiştirip dener misiniz?
Kod:
    s2.Range("A1:B" & ss).Sort Key1:=s2.[B1], Order1:=2

Sayın "dEdE",

Gerçekten çok teşekkür ederim, çok sağolun.

Son olarak size şunu sormak istiyorum, aşağıdaki formül hata veriyor, nerede hata yaptığımı bulamıyorum, formül şu:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$G$6:$G$1005="KALEM";VE(Sayfa1!$C$6:$C$1005=2)*(Sayfa1!$I$6:$I$1005=109)))

...Son olarak size şunu sormak istiyorum, aşağıdaki formül hata veriyor, nerede hata yaptığımı bulamıyorum, formül şu:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$G$6:$G$1005="KALEM";VE(Sayfa1!$C$6:$C$1005=2)*(Sayfa1!$I$6:$I$1005=109)))

Üzgünüm yardımcı olamıyorum, formüllerle aram iyi değil.
Ayrıca sorunuzun konu başlığı ile ilgisi yok. Fonksiyonlar bölümünde yeni bir başlık açarak sorarsanız yardımcı olacak birileri bulunur.
Hoşçakalın.

=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$G$6:$G$1005="KALEM")*(Sayf a1!$C$6:$C$1005=2)*(Sayfa1!$I$6:$I$1005=109)))
şeklinde çalışması gerekir

Sayın "iceman20",

İlginiz için çok teşekkür ederim, ancak belirttiğiniz formül hata veriyor (sayfa yazısını düzeltmeme rağmen).

Geri