• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri sınıflandırma yardım ederseniz sevinirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar örnek tabloda açıkladım A sutununda yenilenen veriler var B sutununda da bu verilerin atıyorum miktarları var bu A sutunundaki verileri tek kalemde ancak B sututudaki miktarlarının toplamını alabilirmiyiz şimdiden teşekkür ederim ....

Ekli dosyalar

arkadaşlar örnek tabloda açıkladım A sutununda yenilenen veriler var B sutununda da bu verilerin atıyorum miktarları var bu A sutunundaki verileri tek kalemde ancak B sututudaki miktarlarının toplamını alabilirmiyiz şimdiden teşekkür ederim ....

Merhaba
F1 hücresine
Kod:
=ETOPLA($A:$A;"a";$B:$B)
G1 hücresine
Kod:
=ETOPLA($A:$A;"a";$C:$C)
Bu formülleri yazın ve deneyin.

Allah razı olsun küçük bir projem var bitirince ve yol aldığım sürece sizlerle buradan paylaşmak benim için onur olun saygılarımla

vermiş olduğunuz formül çok işime yaradı çok teşekkür ederim ihsan hocam

uğraştım ama yapamadım bir fikri olan varmı ?

arkadaşlar düşeyara ve yatayarada uğraştım ama yapamadım bir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

Ekli dosyalar

ihsan hocam yardım ederseniz sevinirim saygılarımla

çok çok çok teşekkür ederim elinize ve emeğinize sağlık

Teşekkürler İhsan Hocamıza formüller kendisinin forumdaki çalışmalarından.

bedri hocam ihsan hocama ayrıca teşekkür ederim ancak göndermiş olduğunuz örnekteki formülü aşağı doğru kopyaladığımda ve verileri kaynaklarını düzenlediğim halde aynı sonucu alamadım içinden çıkamadım birazdaha uğraşacağım ama hatayı nerde yaptığımı bulamassamm sizden yine yardım istesem terbiyesizlik etmiş olurmuyum acaba

Formülü aşağı doğru kopyalarsanız başvuru yaptığı mesela D34 veya D42 hücresini değiştirmiş olmuyorsunuz. Sizin dosyanızda 7-8 satırda bir başvuru hücresi değişiyor. Bunun için mesela E51deki formül için başvuru hücresini D51 olarak değiştirip bunu yana ve aşağıya doğru çekip kopyalamanız lazım.

Kolay gelsin

sorun nedir anlayamadım

bahsettiğiniz formülü anladım denedim ancak olmadı hocam bir örnek daha koydum hatta yaptığım değişikliği (E sutunundaki) de yan tarafa koydum ama bir şey dikkatimi çekti üstteki formüllerin başında ve sonunda { } işaretleri var alt gr tuşu ile 7 ve 0 a basınca bunları koyabiliyorum ama formül satırından çıkıp enter a basınca kayboluyor sorun bu olabilirmi teşekkür ederim saygılarımla

Ekli dosyalar

bahsettiğiniz formülü anladım denedim ancak olmadı hocam bir örnek daha koydum hatta yaptığım değişikliği (E sutunundaki) de yan tarafa koydum ama bir şey dikkatimi çekti üstteki formüllerin başında ve sonunda { } işaretleri var alt gr tuşu ile 7 ve 0 a basınca bunları koyabiliyorum ama formül satırından çıkıp enter a basınca kayboluyor sorun bu olabilirmi teşekkür ederim saygılarımla

Merhaba
Köşeli parantezleri siz elle yaparsanız hata alırsınız bunun yerine hücreye formülü girdikten sonra ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile ekleyin ve deneyin.

ihsan hocam sanırım bu kez oldu vermiş olduğunuz pratik bilgi için çok teşekkür ederim saygılarımla

değer sorunu

hocam örnekte görülüyor yapmış olduğum tabloda formülleri ve hesaplamaları bozmadan değer hatası veren kısımları düzeltme imkanımız varmı bütün gün uğraştım ama yapamadım yardımcı olurmusunuz :)

Ekli dosyalar

birde şu var veri doğrulama aracı ile yaptığımız listede açılan kutu şeklinde çıkıyor ya onu otomatik tamamlama şeklinde yapabilirmiyiz mesela ben o hücreye atıyorum "yeşi" yazdığımda yeşi ile başlayan malzemeleri göztermesini sağlaya bilirmiyiz teşekkür ederim ....

yine burda bulduğum bir formülle DEĞER hatasını hallettim Ama hala şu açılan kutuya yazılanların otomatik tamamlanması sorununu halledemedim varmı bir yolu Değer sorunu halledilmiş şekli ekteki dosyada burda şunu yaptım =EĞER(F10<>"";P10;0) formülü ile önce kaynak dosyayı belirledim daha sonra ise formülü yazdığım hücreye bir hedef gösterdim hedef hücrede ise DEĞER hatasını veren formül var böylece bir döngü kurdum incelerseniz ve değerlendirirseniz sevinirim
... sayın hocalarım bilen varsa şu AÇILIR KUTU meselesini yapabilirmiyiz ki !!!

Ekli dosyalar

Geri