• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri seçip sayfalara aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan putedan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstadlar yine ben ve yine yardım talebi.Forumda birçok örneği var bu konunun ancak benim gibi basic dilinden hiç anlamıyorsanız ve excelde acemi iseniz kendinize uyarlayamıyorsunuz. Ekli dosyamda da açıkladığım üzere YEDEKAL sayfasındaki verileri köy isimleri esas olmak üzere ayıklayp diğer sayfalara aktaracak bir makroya ihtiyacım var.örneğin AKAY köyüne ait veileri seçip 1. sayfaya SAKA köyüne ait verileri seçip 2. sayfaya atacak
Ancak benim köy verileri başka bir sayfadan veri almakta ve form düzenlemek için kullanılmakta.Dolayısıyla sürekli ve tamamen değişmekte dolayısıyla köy isimleri sabit olmamaktadır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Köy verilerini oluştururken her seferinde sayfalar yeniden mi oluşturulacak, yoksa var olan sayfaların sonuna mı aktarılacak?

Her seferinde yeniden sayfa oluşturulacaksa sorun yok ama var olan sayfalara ek yapılacaksa sayfa adları neden 1, 2.. diye gidiyor?

Yani soruyu çözecek arkadaş için konu pek açık değil.

Hemen hemen aynı tarihlerde girmişiz foruma siz hala soruyorsunuz :)

suç mu kardeş sormak demekki sen öğrenmişsin ben öğrenememişim bir çok şeyi ayrıca her seferinde köy isimlerine göre yeniden sayfa oluşturulmayacak var olan 1 2 3 sayfalarının a1 hücresinden itibaren yapıştırılacak ve böylece form oluşturulup çıktısı alınacak

Merhaba,

Suç değil tabi. Mesaj sayılarımıza bakarsanız sadece ihtiyaç duyduğunuzda geldiğinizi düşünüyorum.

Ekli kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz.

Rakamla başlayan sayfaları silip tekrar oluşturuyorum. Dolayısıyla çok sayıda köy olursa köy bilgileri karışmasın diye.

Umarım doğru anlamışımdır.

Not : Sayfada başlık satırından sonra boş bir satır bırakmayınız.

Kod:
Sub KoyleriAktar()

Dim i       As Long, _
        j       As Integer, _
        Sat     As Integer, _
        Kol     As Integer, _
        Koy()   As String, _
        SyfNo   As Integer, _
        Syf     As Worksheet

With Application
        .ScreenUpdating = False
        .DisplayAlerts = False
    End With

Sheets("YEDEKAL").Select
    If ActiveSheet.AutoFilterMode = True Then Selection.AutoFilter

Kol = Cells(1, Columns.Count).End(1).Column + 1
    i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

Range("A1:A" & i).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Cells(1, Kol), Unique:=True

Sat = Cells(Rows.Count, Kol).End(3).Row

For j = 2 To Sat
        ReDim Preserve Koy(1 To j - 1)
        Koy(j - 1) = Cells(j, Kol)
    Next j

Columns(Kol).ClearContents

For Each Syf In Worksheets
        If Not Syf.Name = "YEDEKAL" And IsNumeric(Syf.Name) = True Then Syf.Delete
    Next Syf

For j = LBound(Koy) To UBound(Koy)
        Range(Cells(1, "A"), Cells(i, Kol)).AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Koy(j)
        Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
        ActiveSheet.Name = j
        Sheets("YEDEKAL").Select
        Range("A1").CurrentRegion.Copy Sheets("" & j & "").Range("A1")
    Next j

Selection.AutoFilter

With Application
        .ScreenUpdating = True
        .DisplayAlerts = True
    End With
    MsgBox "DİKKAT" & Chr(10) & Chr(10) & "KÖY VERİLERİ SAYFALARA AKTARILMIŞTIR", vbInformation, "N. YEŞERTENER"

End Sub

Ekli dosyalar

slm

selam sizden istediğim bir excel sayfası hazırladım burda istediğim en sonra yeni bir sayfa açıp personel sayfasında bulunan kısımda rütbesini yazdığım zaman komple o bölümde bulunan aynı rütbelerin ve isimlerin en son açtığım sayfa telefonları ile yazılmasını istiyorum saygılarımla

Ekli dosyalar

çok teşekkür ediyorum sorunum sorunsuz bir şekilde çözülmüştür. Foruma girme konusunda ise sürekli takip ediyorum ancak henüz yardımcı olacak kadar excel bilgimi geliştirmeye zamanım ve imkanım yok bu eksikliğin bende farkındayım ama keşke paylaşabilecek kadar bilgiye sahip olsaydım

Güle güle kullanınız. Sadece takıldım, üzerinde durmanız gereksiz. Önemli olan burada olmanız. Her an herkesten bir şeyler öğreniyoruz.

bir şey daha sorayım verdiğiniz basic kodunda köy sayfasında a1 kodundan başlayıp 3 sütun yerine 10 sütün kopyalamaya çalışsam nereyi ve açılan 1,2,3 sayfalarında a1 değilde mesela a20 hücresinden itibaren aktarmayı yapsam nereleri değiştirmem gerekiyor.

Merhaba,

Kod A1 hücresinin sağındaki solundaki dolu tüm hücreleri kopyalar. Eğer satır yada sütunda boşluk vermediyseniz sorun çıkmaz.

Sayfada istediğim yere kopyalayım diyorsunuz kodu incelerseniz
Range("A1").CurrentRegion.Copy Sheets("" & j & "").Range("A1")
burada bir copy (kopyalama) olayı var ve A1 hücresine kopyalıyor.

Siz Range("Z25") derseniz Z25 hücresinden itibaren kopyalar.

Bu kadar basit yani.

Geri