• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri sayma

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
Merhabalar,
ekli dosyanın sayfa1 kısmında gerekli açıklamaya göre verileri saydırtmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Soruda bir eksiklik var.
Bir firmanın ayni ay içinde diyelim ki 1.ci randevusu 1 den fazla var.
Bu durumda ne olacak belirtilmemiş.Ayrıca 2010 randevu sayfasında 3 değil 4 adet randevu sütunu açılmış.
Bende bu eksik verileri size söylemekle bu konu ile ilgili soru çözme hakkımı doldurmuş bulunuyorum.Size kolay gelsin.:cool:

Sayın Evren Bey,
4 adet randevu sütunu açıldı çünkü bir firma aynı ay içerisinde 1.randevuyu tekrar talep edemez.Eğer firma ilk randevusundan olumsuz sonuç aldıysa aynı tesisat nosuna randevu talep ettiğinde bu 2. randevuya işleniyor ve bir firma aynı tesisat nosuna en fazla 3 defa randevu talep edebiliyor.3 randevu sonucunda olumsuz olan tasisat nosuna başka bir firma 4.randevu olarak başvuru yapabiliyor.

Sayın Evren Bey,
4 adet randevu sütunu açıldı çünkü bir firma aynı ay içerisinde 1.randevuyu tekrar talep edemez.Eğer firma ilk randevusundan olumsuz sonuç aldıysa aynı tesisat nosuna randevu talep ettiğinde bu 2. randevuya işleniyor ve bir firma aynı tesisat nosuna en fazla 3 defa randevu talep edebiliyor.3 randevu sonucunda olumsuz olan tasisat nosuna başka bir firma 4.randevu olarak başvuru yapabiliyor.

ekteki dosyada randevu sistemini oluşturdum fakat verileri saymada problem yaşıyorum.her firmanın aylık tesisat nolarının sayısını sayfa 2 ye işlemesini istiyorum.göndermiş olduğum dosyada sayfa 2 ye elle giriş yaptım bunun kayıt esnasında otamatik olmasını sağlayabilirmiyiz.

not:sayfa4 teki aç butonuna tıkladığımızda karşımıza gelen userform üzerinde önce tesisat noyu yazıyoruz ve arama yapıyoruz eğer daha önce kayıt edilmemişse yeni randevu veriyoruz eğer kayıt altındaysa ve red olmuşssa aynı ekrandan randevu ver butonuna tıklıyoruz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
istediğim toplam.çarpım formülüne göre yapılıyor sanırım ama incelediğim örnekleri kendime uyarlayamadım.A Sütunundan Ay bazında tarihi, D sütununda Firmayı,F sütununda boş olmayanları süzdürüp F sütunundaki verilerin sayısını bulmam gerekiyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

M sütununa B sütunundaki tarihlerin ay karşılığı yazılarak sayfa2 de
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$D$1:$D$27=Sayfa2!$A4)*(Sayfa1!$F$1:$F$27<>"")*(Sayfa1!$M$1:$M$27=Sayfa2!$C$1)) formülünü uygulayarak problem çözülmüştür.İlgilenenlere teşekkür ederim.

Geri