• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri kaydetmek ve geri çağırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Merhabalar
Hergün tuttuğum tablodaki verileri Kaydet butonuna basınca kaydetmek ve daha sonra bu verileri tarih girerek geri çağırmak istiyorum. Örnek dosyada daha ayrıntılı bir biçimde sorumu ayrıntılı anlattım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Üstadlarım; bu istediğim yapılamayacak birşey mi acaba bilgilendirebilirseniz çok makbüle geçer. Saygılar!

gunluk kaydediyorsaniz, gunun tarihini isim vererek ayri bir sheet olarak kayit yaptirilabilir daha baska nasil kayit olunabilir bilemiyorum..

Yardımcı olabilirmisiniz acaba ?

Veri kaydetme olayi baska sheetlere yapilabilir ve daha sonra baska sheetlerden cagirabilirsiniz, bu sekilde bisey isterseniz konunuzu tekrar okuyup uzerinde calisabilirim yapabildigim kadar tabiiki

Zahmet olmazsa yardım eder misiniz?

zahmet olmaz arkadasim verilerin ayri sayfada kayit olmasi isinizi gorurmu diye soruyorum net bir yanit gelmedi..

Başka bir çözüm yolu olmadığı için buda işimi görür diye düşünüyorum. Sadece aklıma gelen şu; Örneğin bir çalışma kitabında kaç sayfa açabiliriz.Yani 5 sene aynı çalışma kitabını kullanabilirmiyim. Birde 5 sene sonra oluşacak bu dosyanın boyutu ne kadar olur?Ama yinede bir örnek çalışma yapabilirseniz memnun olurum:

Gunluk giriyorsaniz bilgileri ve sayfalar gunluk kayit edilecekse sorun yok, yalniz tabiiki 5 senelik bir worksheet olusturulamaz; farkli donemlerde farkli kaydetmek gerekicektir.. calismaniza biraz bakip dusunup ne yapabilecegime karar vermeye calisip bilgi aktarmaya calisacagim, bu arada mail adresinizi pm olarak atarsaniz sevinirim, conversation`i yine burdan devam ettirip ordan anlik anlamadigim taraflarini alirsam ikimiz icinde daha kolay olucaktir..

Mustafa bey pm yolladım.

Gunluk giriyorsaniz bilgileri ve sayfalar gunluk kayit edilecekse sorun yok, yalniz tabiiki 5 senelik bir worksheet olusturulamaz; farkli donemlerde farkli kaydetmek gerekicektir.. calismaniza biraz bakip dusunup ne yapabilecegime karar vermeye calisip bilgi aktarmaya calisacagim, bu arada mail adresinizi pm olarak atarsaniz sevinirim, conversation`i yine burdan devam ettirip ordan anlik anlamadigim taraflarini alirsam ikimiz icinde daha kolay olucaktir..

Mustafa Hocam iyi akşamlar
ne kadar hızlısınız forumda çözecek konu bırakmadınız bütün çözümlerde imzanız var.
ne mutlu size.
Selamlar.

Mustafa Hocam iyi akşamlar
ne kadar hızlısınız forumda çözecek konu bırakmadınız bütün çözümlerde imzanız var.
ne mutlu size.
Selamlar.

Cok tesekkurler konas, elimden geldigi kadar vakit ayirmaya calisiyorum..

Sayin Erdal bey, ilgili dosyayi ekliyorum fakat gorusemedigimizi hatirlatmak isterim..

1.2.3.4 diye siralanan sayfalar halinde bir kaydetme yaptim ayri bu sayfalari listeleyebilen bir cover sayfaniz olucak gerekli tarihleri o sayfaya indexletebiliriz, suanki hali bilemiyorum asil dosyayi gormedigim icin isinize yararmi bilemiyorum dosyaya bir goz atin ne tarzda devam edebilir fikir beyan edin lutfen..

Ekli dosyalar

Sayın Erdal,

Sarı hücrelere girilecek veriler mi 25 - 30 ile çarpılacak. Yoksa m1 sütuna girdiğiniz değerler mi ? İlk dosyanızdan hangisi olduğu net olarak anlayamadım doğrusu ?

Dosya içindeki mesajınız,

1- m1 sütununa rakamları girdikten sonra hesapla 1 butonuna tıkladığımda her hücredeki veriyi 25 ile çarpıp yine kendi hücresine çarpım değerini yazacak.Hesapla 2 butonuna bastığımda ise 35 ile çarpıp çarpım sonucunu yine aynı hücreye yazacak. (yani B2 hücresine 4 yazıp Hesapla 1 butonuna tıklarsam B2 hücresine 4x25=100, Hesapla 2 butonuna basarsam 4x35=140 yazacak) Tabii bu arada kırmızı hücreli yerlerde çarpım sonuçlarının toplamları yazılacak.
2- Bu formu(Sarı renkli hücreleri) ben günlük dolduruyorum. Doldurduktan sonra kaydet butonuna basınca tüm formda yazılanları hafızaya alsın. Daha sonra A2 hücresine; geçmişe ait bir tarih girip Bul butonuna bastığımda bana o tarihte girdiğim verileri ekrana getirsin.

Soru 1 :
m1 sütununa rakamları girdikten sonra hesapla 1 butonuna tıkladığımda her hücredeki veriyi 25 ile çarpıp HANGİ HER HÜCRE ?
M Sütunu mu ? Sarı renkli hücreler mi ?

Soru 2:
Sarı renkli hücreler ise neden M sütununda veri girdikten sonra ? M sütunu neyi etkiliyor ?

Verileriniz 1 sayfaya kayıt yaptırılabilir ve girdiğiniz tarih ile eski veriler çağırılabilir. Yalnız, günlük kaç kez veri giriyorsunuz ? Excel2003'ün 65536 satır sınırı var. Bunların full dolu olması durumunda, 1 dolu sayfa için dosya boyutunuz yaklaşık (tahmini) 4 ~ 5 mb. civarı olur sanırım.

Mustafa bey
Dosyayı e-mail adresinize yolladım.
Şaban bey
Cevap 1: M1 ve M2 sütunlarına girdiğimiz değerler çarpılacak. İfade biraz hatalı olmuş kusura bakmayın.Örnek verecek olursak B5 hücresine 3 yazar ve hesapla 1 butonuna basarsam yine B5 hücresine 75 (3x25) yazacak daha sonra B6 hücresine başka bir sayı girip hesapla 1 butonuna yine basarsam o sayıyı 25 ile çarpıp yine aynı hücreye yazacak.
Cevap 2: M1 ve M2; toplam satır ve toplam sütunlarını etkiliyor.(çarpım işlemlerinden sonra çarpım sonuçları ilgili toplam satır ve toplam sütunlarına yazıllacak)
Günde 1 kez veri giriyorum. Orjinal dosyam A1:I63 hücrelerini kapsıyor.
Birde ben bu istediklerimi userformda yapabiliyorum. Ama bunları excel sayfasında yapmam lazım. Eğer size zahmet olmaz ve uğraşmak isterseniz e-mail adresinizi veriniz. Size orjinal dosyayı yollayayım. İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim.
Saygı ve selam ile...

Şifre içindeki word dosyasında yazılı.
Şifre 4321

Sayın Erdal,

Ek'teki örneği inceleyiniz. "Yazdır" butonu kodları yazılmamıştır.

Ekli dosyalar

Saban Beyin verdigi ornek cok guzel olmus, lakin sanirim gunde bir kayit kapiliyordu o yuzden sayfa 2 de ayni gunun iki kez kaydettirmenin yasaklanmasi gerekir. iki kez kayit olmasi dahilinde bul butonu hep ilkini cagiracaktir.. o yuzden kaydet butonunun kodlarini bu sekilde degistiriniz lutfen..

Kod:
Sub kaydet()
Sheets("Sayfa2").Select
Range("A1").Select
If [a1] = "" Then
[a1].Select
Else
[A65536].End(xlUp).Offset(1, 0).Select
End If
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("a1:a65536"), Sheets("Sayfa1").[A2]) > 0 Then
MsgBox "   Bugun Daha Once Kaydedilmis"
Sheets("Sayfa1").Select
[a1].Select
MsgBox "    Kayit Yapilmadi"
Else
ActiveCell = CDate(Format(Sheets("Sayfa1").[A2], [COLOR="Red"]"mm/dd/yyyy")[/COLOR])
For a = 2 To 21
ActiveCell.Offset(0, a - 1) = Sheets("Sayfa1").Cells(a, 2)
ActiveCell.Offset(0, a + 19) = Sheets("Sayfa1").Cells(a, 3)
ActiveCell.Offset(0, a + 39) = Sheets("Sayfa1").Cells(a, 4)
Next a
Sheets("Sayfa1").Select
[a1].Select
MsgBox "    Kaydedildi"
End If

End Sub

kirmizi bolumu kendi tarih formatiniza gore duzenleyiniz, aksi durumda hata alirsiniz..

Geri