• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri formüllerle taşımak

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli çalışmamda C18:C61 arasındaki verilerden yola çıkarak (asıl veri D18:D61 arasıdır. ben formüllemede kullanılması açısından solundaki sütuna sayısal numara yazdım). sarı dolgulu alanda formüllerle C18:C61 arası verileri sıralamak istiyorum sıralandığı yerlerde aralarda boşluklar olunca ben çözemedim durumu excele bundan önce sorduğum soru bu konuyla ilgilidir.)
daha sonra sarı dolgulu yerlerdeki sayıları yerleştirdikten sonra bu sayıları kullanarak yada hocalarım aternatif yöntemler bulurlar bilemiyorum gri renkli yerlerdeki verileri buldurmak istiyorum
F10 dan başlayarak yatay devam eden verileri buldururken ilk formülü F10 a yazılcak ve yatay sürüklenecek.
F11:G11 birleştirilmiş hücredede yine formüllerle bulunacak ve yatay devam edecek burada bulunacak sayı listede 2 olarak görünenlerin karşılıklarının büyüğü olacak.

NOT: tabloda D18:D61 arası mesafe verilerinden 1. cisi ve sonuncusu tek veri yazılıyo arada kalanlar 2 şer defa yazılıyo. örneğin 2 olan veriler (33466,89 (33+466,89) ve 33466,90 (33+466,90) )

Ekli dosyalar

sorumu yenileyerek tekrar soruyorum bu çalışmamın içinde birçok soru daha foruma yöneltecem.
şimdilik sorumu biraz daha sadeleştirerek soruyorum

ekli dosyada D14:D57 arasındaki Km verilerini
yatay biçimde G10 dan başlayarak sağa doğru yazılması gerekiyo
listedeki değerlere ve sonuçtaki değerlere aynı rengi verip verilerin nerelere formüllemesini gösterdim.

Ekli dosyalar

merhaba..g10 hücresine =DOLAYLI("d"&SÜTUN(G10)+7) formülünü kopyalayıp sağa doğru çekin..not: formüller sekmesinden hesaplama seçeneklerinde "el ile " gözüküyo..onu otomatik yapınız..

formülü uyguladım yatay çektim ama verileri yatay bir şekilkde sıraladı.
benim verdiğim çizelgedeki gibi sıralayacak
1. veri G10 hücresine
2. veri M10
3. veri N10 a sonra
1. veri ile 2. veri arasında 5 sütun boşluk olucak 3. veri ile 4. veri arasında 5 sütun luk boşluklar olacak şekilde sıralanması lazım o ara boşluklar daha sonra başka hesaplamalar için kullanılacak ben bu sorum için 5 sütun boşluk ayırdım ama her veri arasında değil şekildeki gibi olması gerekiyo.

kusura kalmayın..ben yanlış anladım..yanyana yazılcak zannetmştim..şöle bi çözüm yaptım..g10 hücresine
=DOLAYLI("d"&SÜTUN(G10)+7) formülünü uygulayın..daha sonra m10 hücresine de

Kod:
=EĞER(MOD(SÜTUN(M10)-SÜTUN($M$10);7)=0;İNDİS($D$14:$D$57;KAÇINCI($G$10;$D$14:$D$52;0)+1+(SÜTUN(M10)-SÜTUN($M$10))/7*2;1);EĞER(MOD(SÜTUN(M10)-SÜTUN($M$10);7)=1;İNDİS($D$14:$D$57;KAÇINCI($G$10;$D$14:$D$52;0)+2+(SÜTUN(M10)-SÜTUN($M$10))/7*2;1);""))
formülünü uygulayıp m10 hücresine uyguladığınız bu formülü m10 hücresinden sağa doru çekin..

formülü uyguladım sonuç tam teşekkürler emeğinize sağlık
G10 ve M10 dahil arada 7 sütun olacağı için ben bundan sonra aralıkları değişirsem formüldeki 7 sayısını mı değişmeliyim sadece

Geri