• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri farklı sayfaya şartlı çağırma

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba,

Bir sayfadaki satır ve sutunları şartlı olarak farklı bir sayfaya almak istiyorum.
Örnek:

A B C
Ali 123 333
Ali 222 222
Veli 345 555
Cem 3232 2323
Ali 3232 232

A sutununda Adı Ali olanları başka bir sayfaya karşısındaki A B C satırlarıyla beraber alt alta sıralamak istiyorum. Bunun nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Almak istediğim çıktı;
A B C
Ali 123 333
Ali 222 222
Ali 3232 232

Kolay gelsin. Benimde bu tarz farklı bir sorum olacak.Örneğin birinci sayfanın A sütununa girilen isimlerin ikinci sayfada yine aynı sırayla görünmesini istiyorum fakat bunu yaparken ikinci sayfadaki yazılan yerlere elle başka giriş de yapılabiliyor.Sistemin bizim yaptığımız girişleri yok sayarak son yazılandan sonra Sayfa 1'de kalan isimden başlayarak tekrar Sayfa 2' ye kayıt etmesini istiyorum.Makro kullanmadan bunu gerçekleştirebilir miyiz?

selam
Sn sessizeal,
sorunuzu , yapılmak istenileni açıklayarak (hatta olması gerekenleri manuel yazarak) küçük bir örnekle destekleyebilir misiniz..
kolay gelsin..

Sn sakman26,
Örneğin;
Sayfa 1' in A hücresinde isimler olacak, B hücresinde de adetleri.

Mehmet 30
Ahmet 1.000 v.b.

Ben bu isim ve adetleri Sayfa 2' de aynı sıra ve şekliyle görünmesini istiyorum fakat buraya manuel kayıt yapma durumu da söz konusu. Yani,

Mehmet 30
Ahmet 1.000

olarak bilgiler Sayfa2' ye geldi diyelim. Ben bunun altına manuel giriş ile farklı bir bilgi kayıt ettiğimde Sayfa 1' de Ahmet' den sonra eklediğim ismin ve adedin, manuel kayıttan sonra aynı sırayı takip edecek şekilde görünmesini istiyorum. Bu mümkün mü?

Örnek Sayfa 1
A hücresi B hücresi

Mehmet 30
Ahmet 1.000
Veli 500

Örnek Sayfa 2

A hücresi B hücresi
Mehmet 30
Ahmet 1.000
Manuel Kayıt -
Veli 500

Son düzenleme:
Merhaba Sakman26,

Yaptığın excel çok güzel ilgin için teşekkür ederim ama formülü kendi sistemime uyarlamaya çalıştığımda hata alıyorum yol olarak farklı bir excel gösterince çalışmıyor.Aşağıdaki linkte 2 adet excel var liste.xls ve veri.xls. Listede yazan veri.xls deki kişileri ve karşılığındaki veriler liste.xls nin içine sorgu isim sorgusuyla çekmeye çalışıyorum. Örnegin liste.xls nin sağ tarafına 5 kişinin ismini yazdım sadece onları çekmesini istiyorum. Formülü bu şekilde değiştirdim ama çalışmadı:s

=IF(ROWS($B$1:$B1)<=IF('C:\Users\Taner\Desktop\Giriscikis\[GtechGC.xlsx]GtechGC'!$B$3:$B$600,$J$2:$J$5),INDEX('C:\Users\Taner\Desktop\Giriscikis\[GtechGC.xlsx]GtechGC'!$A$3:$B$800,SMALL(IF('C:\Users\Taner\Desktop\Giriscikis\[GtechGC.xlsx]GtechGC'!$A$3:$B$800=$F$2,ROW($B$1:$B$87)),ROWS($B$1:$B1))),"")

Link : http://s5.dosya.tc/server/lua6ff/Giriscikis.rar.html

selam Sn sessizeal,
örnek dosya olmadan, sorunuzdan anladığım, formüllerin arasına MANUEL kayıt yapıp formüllere müdahale etmeden kaldığı yerden devam eder mi?
manuel kayıt yaparsınız tabi ki.. Ama o hücredeki formülü silmiş olursunuz.. Alt hücresinden itibaren de formülleri modif ederseniz, istediğinizi yaparsınız.. Ama formüllere müdahale etmeden????
kolay gelsin..

Sn. sakman26

Yapmak istediğim tam da böyle bir şey ama bir türlü formülüze edemedim. Sayfa 1 deki verileri Sayfa 2 ye taşıyabiliyorum ama Manuel girişlerin ardından seçili olan hücreyi bir türlü Sayfa 1 deki kalan yerden devam ettiremiyorum. Manuel giriş ve sayıları değişkenlik gösterdiği için nasıl bir formül kullanacağımı bilemedim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Örnekler aşağıdaki gibidir.

Örnek Sayfa 1

05.01.2016 ibrahim 10000
05.01.2016 veli 5000
06.01.2016 ahmet 5500
06.01.2016 mehmet 2000

Örnek Sayfa2

05.01.2016 ibrahim 10000
05.01.2016 manuel giriş 1500
05.01.2016 manuel giriş 2000
05.01.2016 veli 5000
06.01.2016 ahmet 5500
06.01.2016 manuel giriş 1500
06.01.2016 manuel giriş 1000
06.01.2016 manuel giriş 500
06.01.2016 mehmet 2000

Selam Sakman26 ,

Seni çok uğraştırdım kusura bakma tam istediğim gibi olmuş Teşekkürler. Bir sorum daha olacak ben örnegin 12. satıra başka bir isim eklediğimde formül çalışmıyor dediğin gibi crtl shift enter ile düzenliyorum kodu ve {} işaretleri kendi geliyor.Sadece $C$3 olanları $C$12 yapmam yeterli değil mi? C3 teki ismi değiştirince çalışıyor sorun yok!

{=IF(ROWS($B$1:$B7)<=COUNTIF(GtechGC!$B$3:$B$423,$C$3),INDEX(GtechGC!$D$3:$D$423,SMALL(IF(GtechGC!$B$3:$B$423=$C$3,ROW($B$1:$B$421)),ROWS($B$1:$B7))),"")}

Selam Sakman26 ,

Seni çok uğraştırdım kusura bakma tam istediğim gibi olmuş Teşekkürler. Bir sorum daha olacak ben örnegin 12. satıra başka bir isim eklediğimde formül çalışmıyor dediğin gibi crtl shift enter ile düzenliyorum kodu ve {} işaretleri kendi geliyor.Sadece $C$3 olanları $C$12 yapmam yeterli değil mi? C3 teki ismi değiştirince çalışıyor sorun yok!

{=IF(ROWS($B$1:$B7)<=COUNTIF(GtechGC!$B$3:$B$423,$C$3),INDEX(GtechGC!$D$3:$D$423,SMALL(IF(GtechGC!$B$3:$B$423=$C$3,ROW($B$1:$B$421)),ROWS($B$1:$B7))),"")}

selam,
$C$3 yerine $C$12 yazdığınızda $C$12 de bulunan Veriye ait listeleme yapmaya başlayacaktır.
kolay gelsin..

Sn sakman26

İlginiz için teşekkür ederim. Yaptığınız uygulamayı denedim yalnız sayfa 2'de gelen evrak defteri kaydı tutulduğu için sıra numarası sırasıyla gitmek zorunda. Bu durumda manuel eklenenlere farklı bir numara ya da bilgi giremiyorum. Manuel kayıttan önceki kaçıncı sırada kaldıysa manuel kayıt ardışık şekilde devam etmeli. Tabi bu durum tablonun sıra numarasına göre veri almasından dolayı sorun yaratıyor. Tablo şeklini sayfa 1 ve 2 olarak size buradan göndermem mümkün olmadığı için tarif edebiliyorum sadece. Sayfa 1 içerisinde 1 den 25 e kadar sıra numarası ile kayıtlı bilgi girişleri mevcut. Bunun sebebi çıktı alındığında bu 25 verinin tek sayfada çıkıyor olması. Ayrıca üst satır bilgileri ve 25 satırın altında da genel toplamın yazılı olduğu bir satır daha var. Bu bitince hemen altında bir başlık satırı sonrasında üst satır bilgileri ve yine altında 25 adet sıra numarası olacak şekilde tablo aynı şekliyle devam ediyor. 25.sıra ile bitip 1.sıradan tekrar başlayan tablo arasında 4 satırlık üst satır ve başlık bilgilerinin yer aldığı boşluk var. Bu durumda sayfa 2, 1 ve 25.satır arasındaki bilgileri alıp daha sonra ikinci tabloya geçildiğinde oradaki 1 ve 25.satır bilgilerini alacak şekilde tasarlanmalı ve veri akışı bu şekliyle devam edecek. Biliyorum biraz karışık oldu çünkü birden fazla değişken var. Bu durumda bunu uygulamak mümkün olacak mı bilmiyorum ama eğer oluru varsa yardımınızı rica ediyorum.

Geri