• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
xls
Merhaba,

11 haneli barkodların olduğu iki büyük listem var birinde 1214 adet barkod digerinde 4189 barkod var iki listede eşleşenleri bulmam gerekiyor ve eşleşenlerin yanında "Eşleşti" şeklinde bir uyarı vermesini istiyorum düşeyara ve yatay ara formülü ile denedim fakat eşleştirmeyi yapsamda eşleşme birebir olmuyor kullandığım formül aşağıda şimdiden teşekkürler.

=EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA(A3;$B$3:$B$4189;1;YANLIŞ));"Eşleşmedi";"Eşleşti")

Ekli örnek dosyayı inceleyiniz.
Kendi verilerinize uygulayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Öncelikle teşekkür ederim yalnızca bir şey soracağım eşleşti olarak koşullu biçimlendirme ile sarı olan bölümleri filtrelediğimde aynı rakamlara ulaşamıyorum . Örneğin a sütununda eşleşti yazanları filtreliyorum 121 adet b sütununda 34 adet bu neden olabilir ? . İki sütunda aynı anda eşleşti olarak filtrelediğimde yalnızca 2 adet eşleşen barkod kalıyor onlarda birbirinin aynısı değil

Öncelikle teşekkür ederim yalnızca bir şey soracağım eşleşti olarak koşullu biçimlendirme ile sarı olan bölümleri filtrelediğimde aynı rakamlara ulaşamıyorum . Örneğin a sütununda eşleşti yazanları filtreliyorum 121 adet b sütununda 34 adet bu neden olabilir ? . İki sütunda aynı anda eşleşti olarak filtrelediğimde yalnızca 2 adet eşleşen barkod kalıyor onlarda birbirinin aynısı değil

Aynı sayfada filtreleme yaparsanız filtreleme yaptığınız sütunda bazı satırlar kapanır.
Dolayısıyla yanındaki sütunun da o satırları kapanır.

Bu durumda inceleme yapabilmem için önerileriniz nelerdir. Eşleşen toplam barkodu başka bir sütuna taşımak mümkün müdür. Daha somut anlatmam gerekirse elimde bir mağazanın sayım açıkları ve kasada alınan iadeler var ve kasada bu ürünlerin çalınma riski olup olmadığını öğrenmek için bu iki sütunda eşleşenleri doğrudan x bir sütuna atabilir miyiz? bu Sayede doğrudan toplam barkodu görmüş olacağız.

Bu durumda inceleme yapabilmem için önerileriniz nelerdir. Eşleşen toplam barkodu başka bir sütuna taşımak mümkün müdür. Daha somut anlatmam gerekirse elimde bir mağazanın sayım açıkları ve kasada alınan iadeler var ve kasada bu ürünlerin çalınma riski olup olmadığını öğrenmek için bu iki sütunda eşleşenleri doğrudan x bir sütuna atabilir miyiz? bu Sayede doğrudan toplam barkodu görmüş olacağız.

Yukarıda anlattığınız Filtreleme işlemi yerine;
her iki barkodun bulunduğu sütunları ayrı ayrı Veri/Sıralama (Büyükten Küçüğe) yapın.
Her iki sütün yan yana ise , tedbir olarak arasına bir sütun ilave edin.
Barkodların olduğu sütunun ilk satırlarına birer başlık yazın.
Örnek: SAYIM AÇIKLARI ve İADELER gibi.
Ayrı ayrı sırala yapın ve karşılaştırın.

çok teşekkür ederim yardımlarınız için

Geri