• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri eşleştirerek birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar. 3 sayfada toplam 50.000 satırlık, 24 sütunluk verim var. 4. sayfaya ortak olan verileri eşleştirerek, farklı olan parametreleri birleştirmek istiyorum. Yani ortak olmayan veriler yeni sayfada yer almayacak. 2007 Türkçe kullanıyorum. Makrolardan yaklaşık 10 yıl uzak kalmış birine anlatırsanız sevinirim. Bu yüzden yakın sorunlara verilen cevaplarda hiçbirşey anlamadım maalesef:( Şimdiden teşekkürler.

Örnek:
Sayfa 1(6.sınıf)
Ad Soyad Okul Puan
a 1 q 200
b 2 q 230
c 3 w 300
d 4 w 240

Sayfa 2(7.sınıf)
Ad Soyad Okul Puan
a 1 q 230
b 2 q 260
c 3 w 270
xyz 789 w 260

Sayfa 3(8.sınıf)
Ad Soyad Okul Puan
a 1 q 330
b 2 q 360
çği 67 w 360
c 3 w 370

Sayfa 4(Toplu)
Ad Soyad Okul Puan6 Puan7 Puan8
a 1 q 200 230 330
b 2 q 230 260 360
c 3 w 300 270 370

Ekli dosyalar

Merhaba,
birkaç sorum olacak;
1- Okul puanı, Sbs puanı "H" kolonu mudur?
2- Birden fazla olmayan kayıtlar (tek kayıtlar) listelenmeyecek midir?
3- Ad Soyad'dan başka öğrencileri ayıracak bir benzersiz bilgi (Tc no veya sicil no) gibi bir data var mıdır? (aynı ad ve soyad'a ait bir kişi yanlı veri üretecektir)
4-"Toplu" sayfasına, sadece farklı olan okul puanları(yatay olarak) mı gelecek? Çünkü diğer sayfadaki başlıklar burda da var.

Yanıtlarınıza göre bir yol oluşturabiliriz. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkür dentex,
1- Okul puanı evet H kolunu
2-Kişiye ait 3 kayıt bulunumuyorsa listelenmeyecek (tek veya 2 kayıt olması farketmez)
3-Maalesef ad soyad dışında kişiye ait veri yok, okul adı ve sınıfı kişiyi ayırmaya yardımcı olabilir mi acaba?
4-Toplu sayfasına okul puanları ve o sınıfa ait ham puanlar yatay olarak gelecek. Toplu sayfasında yer almayan veriler ham puanları oluşturduğu için gereksiz onları toplu sayfasına almadım.

Yardımın için şimdiden teşekkürler...

İlginiz için teşekkür dentex,
4-Toplu sayfasına okul puanları ve o sınıfa ait ham puanlar yatay olarak gelecek. Toplu sayfasında yer almayan veriler ham puanları oluşturduğu için gereksiz onları toplu sayfasına almadım.
Merhaba,
bu durumda şöyle bir görüntü meydana gelecektir. Her kolon başlığı için yatay 3 satır oluşacak.
Ve sadece okul adı yardımcı olabilir. Aynı okul ve aynı ad-soyad durumunda yine yanlış sonuç üretir. Neyse bir başlayalım bakalım...

her kişi için 3 satır değilde, tek satırda bilgilerin yer alması mümkün olmaz mı? önce 6. sınıf sonra 7. son olarakta 8. sınıf gibi...
6. ve 7. sınıf bilgilerinde sınıfların şubeleri ve ama 8. sınıfta bilgileri vermemişler onu da verselerdi 8a 8c gibi sanırım işimiz kolaylaşırdı.

her kişi için 3 satır değilde, tek satırda bilgilerin yer alması mümkün olmaz mı? önce 6. sınıf sonra 7. son olarakta 8. sınıf gibi...
6. ve 7. sınıf bilgilerinde sınıfların şubeleri ve ama 8. sınıfta bilgileri vermemişler onu da verselerdi 8a 8c gibi sanırım işimiz kolaylaşırdı.
Merhaba,
3 Satır olmayacak (satır kelimesini hatalı kullandım). Her kolon başlığı için üçer adet kolon oluşacak. Yani mat.hampuan alanı için mat_hampuan6,mat_hampuan7,matham_puan8 gibi.

Merhaba,
ek'te öğrenci, okul ,sınıf ve sbs puanlarını getiren bir uygulama var. Bu isteğinizi karşılıyor mu? ve gelen verilerin doğruluğunu kontrol edin. Olumluysa, diğer alanlarıda getiren kodları tamamlayıp eklerim. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı kaydedip açtım. makroyu etkinleştirdim. button1'e tıkladım. Compile error. Can't find project or library hatası verdi. 11. satırdaki son1 = kısmını seçili halde kaldı. Toplu isimli sayfaya herhangibir veri gelmedi. Derslere ait netlerde eklenirse evet isteğim bu. Gayretiniz çok teşekkürler.

Merhaba,
benim gönderdiğim sayfa isimlerini değiştirmediniz umarım. Bunun dışında vb editör sayfasında tools/references penceresinde neler seçili onları resim olarak ekleme ya da yazma şansınız var mı?

Yok herhangibir değişiklik yapmadım. Hata penceresinden tamama tıkladıktan sonraki görüntüyü ekledim. Makroyu etkinleştirmekten başka ayar falan gerkmiyor değil mi?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    98.9 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba,
Bunun dışında vb editör sayfasında tools/references penceresinde neler seçili onları resim olarak ekleme ya da yazma şansınız var mı?

Yukarıda ki anılan penceredeki bazı referanslar versiyon nedeniyle hata veriyor sanırım. 2007 versiyonunda karşılık gelenleri seçmelisiniz.

sağolun... ekledim.

Ekli dosyalar

• references.JPG
    references.JPG
    47.8 KB · Görüntüleme: 6
7 no'lu mesajdaki dosya güncellenmiştir, kontrol edermisiniz. Kolay gelsin

Ellerinize, zihninize sağlık. Çalışıyor. Derslere ait net sütunları da eklenince ana dosyamda kullanabilirim. Çok yordum sizi biliyorum.

Rica ederim. Siz tek bir kişi için toplu sayfasına bir örnek satır oluşturup dosyayı ekleyin.
Ben kodları tamamlayayım.

Dosyayı ekledim. İşe yaramayan sütunları sildim. Kolay gelsin

Ekli dosyalar

7 no'lu mesajda dosyanızın son halini güncelledim. İyi çalışmalar.

Mükemmel sonuç. Herşey tamam. 10 numara olmuş. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Benim 2 haftada yapamacağım işi tamamladınız. Herşey gönlünüzce olsun. İyi çalışmalar.

Geri