• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri diğer sayfalarda gösterilmesi hk.

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Merhaba,

Sayfa2 yer alan siyah punto biçimlenmiş verilerin yanındaki tutarları aynen sayfa1'de bağlı bulunduğu verilerin yanına tutarların gelmesi için kod oluşturabilir miyiz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

Verilerin alınacağı sayfada, gizleyeceğiniz bir sütuna ilgili satırlarda, veri yazılacak sayfadaki ilgili alanların TAM METNİNİ yazarak yol alabilirsiniz.
Fark edeceğiniz gibi iki sayfadaki ibareler birebir aynı DEĞİL, iki sayfa arasında Türkçe karakter eşleşme sorunu mevcut çünkü.
.

Türkçe karakteriyle ilgili sayfa2'yi düzeltim, formül aracılığıyla sayfa1'de "B24" ve "C24" hücrelerini yapıştırıp, aşağıya doğru sürüklediğimizde tutarları sayfa2'den getirmek mümkün mü

Ekli dosyalar

B24 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(A24="";0;EĞERHATA(--YERİNEKOY(DÜŞEYARA(A24&"*";Sayfa2!A:B;1;0);A24;"");0))

Korhan hocam teşekkürler, sayfa2'deki verilerin tutarları (sarı işaretli hücreler) sayfa1'e yansımadı.

Ekli dosyalar

Veri yapınız düzensiz olduğu için sorun yaşıyorsunuz.

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=EĞER(A24="";0;EĞERHATA(--YERİNEKOY(DÜŞEYARA(KIRP(A24)&"*";Sayfa2!A:B;1;0)&DÜŞEYARA(KIRP(A24)&"*";Sayfa2!A:B;2;0);KIRP(A24);"");))

Günaydın, formül çalıştı, teşekkürler, -- yerine 0,00 gelmesi için formülde değişiklik yapabilir miyiz, ben yapma çalıştım olmadı.

Son düzenleme:
Korhan hocam rahatsız ettim, Zarar ve Kar kısmındaki tutarlar sayfa2'den aktarılmadı, size zahmet tekrar bakarmısınız?

Ekli dosyalar

Rica etsem bakabilir misiniz

Geri