• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri bul ve aktar

Sayın numan şamil ve as kral 1967;

Günaydınlar ve iyi pazarlar.

Değerli üstadlarım emek ve katkılarınız için içten teşekkürler. Muhasebecilerin çok işine yarayacak bir dosya...

Sevgi ve saygılar.

Ben parçaal fonksiyonu ile ilk 4 karakteri sayfa1 Z kolonuna yazdım.
Sayfa2 A kolonunda içinde sayfa1 deki Z kolonunda kelime geçenleri sayfa3 yaz. nasıl yaparım.

tam olarak istedğinizi anlıyamadım..şu aşağıdaki makro kodunu deneyiniz.doru anlamşmyım..

Sub daylight()
x = InputBox("İçinde hangi kelime geçenleri sayfa3 e aktarmamı istiyosunuz?")
Set bul = Sheets(2).Range("a2:b10000").Find(x)
If Not bul Is Nothing Then
adr = bul.Address
Do
Set bul = Sheets(2).Range("a2:a10000").FindNext(bul)
Sheets(2).Range(bul.Address & ":" & "b" & bul.Row).Copy
Sheets(3).Cells(Sheets(3).[a10000].End(3).Row + 1, 1).PasteSpecial
Loop While Not bul Is Nothing And adr <> bul.Address
End If
Application.CutCopyMode = False
End Sub

şu aşağıdaki kodu deneyin..sizin dediğiniz gibi d kolonundaki verilere göre hareket edicek..ancak d kolonunda ardı ardına 3 "ali" var..buda kodun sayfa3 e 3 kere ayn veriyi kopyalaması demek..inceleyin..

Sub daylight()
For ben = 2 To Sheets(1).[d1000].End(3).Row
x = Sheets(1).Cells(ben, "d")
Set bul = Sheets(2).Range("a2:b10000").Find(x)
If Not bul Is Nothing Then
adr = bul.Address
Do
Set bul = Sheets(2).Range("a2:a10000").FindNext(bul)
Sheets(2).Range(bul.Address & ":" & "b" & bul.Row).Copy
Sheets(3).Cells(Sheets(3).[a10000].End(3).Row + 1, 1).PasteSpecial
Loop While Not bul Is Nothing And adr <> bul.Address
End If
Next ben
Application.CutCopyMode = False
End Sub

malesef olmadı

çift kayıt kopyalıyor.

amaç şu iki ayrı sayfa var, fakat iki sayfada tam bire bir örtüşen ortak veri yok. bu yüzden parça al ile elde edilmiş değierleri içeren sayfa2 verileri sayfa3 yazmak istiyorum.

bu kodun ne yapmasını istiyorsunuz..ilk mesajımda inputboxla kendi aratmak istediğiniz kelimeye göre verilerinizi istediğiniz sayfaya kopyaladım..istemediniz..d sutunundan alsın verileri dediniz.. sizin d sutunununa uyguladığınız parçaal fonksiyonuyla alınmış birbirinin aynı "ali" kelimeleri mevcut..size bi üst mesajda ben bunu belirttim..eğer d sutununu göre isterseniz çift kayıt yapmaz hatta kaydı üçler dedim....şimdi bana çift kayıt yapyo diyosunuz...ayrıca yazdığım kod zaten sayfa1 de d sutununda bulmuş olduğunuz verileri sayfa2 de arayıp eşleşenleri sayfa3 e kopyalyor..yani dediğiniz işlemi yapıyor..ilk mesajlarınıza göre..ama şimdi örtüşen yok değerleri içeren diyosunuz..

bu konu beni aşmıştr..umarım birileri yardmcı olur..iyi günler..

iyi çalışmalar arkadaşlar. acil yardımınıza ihiyacım var. eklediğim dosyadaki K sutunundaki mahalle ismini algılayıp açtığım diğer sayfalardan aynı mahalle ismine otomatik olarak tüm satırı nasıl koplayabilirim? tek tek mahalle secerek kopyalamak zor oluyor. formül yada makro var mı bununla ilgili.
şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Geri