• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri bul ve aktar

ihaveanidea

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
sayfa2(yüklenim) nin A sütununa yazdığım verileri (fatura no) sayfa1 (indirim) de bulup verinin bulunduğu tüm satırı sayfa2 (yüklenim) nin b sütununa yapıştırmak istiyorum. bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden binlerce teşekkürler yüzlerce insanın işine yarayacak bir makro olacak

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayfa2(yüklenim) nin A sütununa yazdığım verileri (fatura no) sayfa1 (indirim) de bulup verinin bulunduğu tüm satırı sayfa2 (yüklenim) nin b sütununa yapıştırmak istiyorum. bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden binlerce teşekkürler yüzlerce insanın işine yarayacak bir makro olacak

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub verileri_bul_getir_1967()
'Konu       :   Karşılığını Bul ve Sonuçu Getir
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim asi As Worksheet, kral As Long
Dim a As Long, b As Long
Set asi = Sheets("İNDİRİM")
kral = asi.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("B1:K" & Rows.Count).ClearContents
For a = 1 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(asi.Range("C:C"), Cells(a, "A")) > 0 Then
b = WorksheetFunction.Match(Cells(a, "A"), asi.Range("C:C"), 0)
asi.Range("A" & b & ":J" & b).Copy Destination:=Range("B" & a)
End If: Next
MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation, "asi_kral_1967"
End Sub
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Merhaba
bende birşeyler hazırlamıştım
boşa gitmesin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar her ikisi de harika olmuş çok teşekkürler her kullandığımda Allah razı olsun diyeceğim

arkadaşlar benim anlatım eksikliğimden kaynaklanan bir durum var vaktiniz olduğunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

indirim kısmında yer alan 13946 nolu fatura 2 kalemden oluşuyor ancak yüklenime fatura numarasını yazdığımda sadece ilk kalemi kopyalıyor. tüm kalemleri alabilecek şekilde yapma şansımız var mı?

Şimdiden çok teşekkürler

arkadaşlar benim anlatım eksikliğimden kaynaklanan bir durum var vaktiniz olduğunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

indirim kısmında yer alan 13946 nolu fatura 2 kalemden oluşuyor ancak yüklenime fatura numarasını yazdığımda sadece ilk kalemi kopyalıyor. tüm kalemleri alabilecek şekilde yapma şansımız var mı?

Şimdiden çok teşekkürler

Merhaba
Şimdi 2 tane olduğunda nasıl olacak
Siz dosyada her birine 1 satır bıraktınız. Aynısı varsa nasıl bir satıra sığdıracak bunu

mrb

yazdığım satırlar fatura numaraları ve indirim sayfasında o faturanın açılımı var yani kaç kalemse fatura hepsi ayrı ayrı yazıyor. ben fatura numarasını yazdığımda faturanın tüm kalemlerini alsın istiyorum yani tam karşısına olmasa da olur inşallah anlatabilmişimdir

yazdığım satırlar fatura numaraları ve indirim sayfasında o faturanın açılımı var yani kaç kalemse fatura hepsi ayrı ayrı yazıyor. ben fatura numarasını yazdığımda faturanın tüm kalemlerini alsın istiyorum yani tam karşısına olmasa da olur inşallah anlatabilmişimdir

Merhaba
ekli dosyayı incelermisiniz
Formülle yapıldı (not:formüller dizi formüldür)
Yüklemim sayfasının A sutununa no
B sutununa cinsleri girdiğinizde diğer sutunları kedisi tamamlıyor
İşinizi görürmü?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
ekli dosyayı incelermisiniz
Formülle yapıldı (not:formüller didzi formüldür)
Yüklemim sayfasının A sutununa no
B sutununa cinsleri girdiğinizde diğer sutunları kedsisi tamamlıyor
İşinizi görürmü?

evet bu da gayet güzel ama mal cinslerini yazınca pek pratik olmuyor bu şekilde teşekkürler yine de iyi bir alternatif oldu

evet bu da gayet güzel ama mal cinslerini yazınca pek pratik olmuyor bu şekilde teşekkürler yine de iyi bir alternatif oldu

Merhaba
verileri getirebilmek için benzeri olmayan bir kriter gerekli başka bir şansımız yok gibi en azından ben bilmiyorum
iyi çalışmalar

Merhaba
verileri getirebilmek için benzeri olmayan bir kriter gerekli başka bir şansımız yok gibi en azından ben bilmiyorum
iyi çalışmalar

her şey için çok teşekkürler

amatörce bir yorum olacak belki ama aynı fatura numaraları ama mal cinsleri farklı aynı numaranın olduğu her satırı alsın gibi bir şey yapılabilir mi?

her şey için çok teşekkürler

amatörce bir yorum olacak belki ama aynı fatura numaraları ama mal cinsleri farklı aynı numaranın olduğu her satırı alsın gibi bir şey yapılabilir mi?

Merhaba
Ekli dosyayı incelermisiniz
İndirim sayfası Z-AK sutunları yardımcı sutun olarak kullanılmıştır

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bu çok güzel olmuş ama fatura numaralarını almıyor bu da :(

Merhaba
kusura bakma işim nedeniyle acele olarak hazırlamıştım 14 nolu mesajımdaki dosyayı yeniledim.
tekrar bakarmısınız
Ayrıca verilere göre çerçeve çizimi eklendi
Önce sil butonuna basınınız (verileri silmek için)
Sonra aktar butonuna basınız
1)"indirim" safasındaki fatura no sırası ile "yüklenim" sayfası A sutunundaki fatura no ların sıraları aynı değilse
"yüklenim" sayfasındaki A sutunu ile C sutunundaki fatura numaraları denk gelmeyebilir
Fakat B sutunundan K sutununa kadarki satırlar diğer sayfa ile birebir aynıdır
2) aynı olan fatura nolardan birini yazsanız bile aynı olan diğer fatura nolar ile ilgili verileride getirmektedir.
Umarım olmuştur.

Son düzenleme:
Merhaba
kusura bakma işim nedeniyle acele olarak hazırlamıştım 14 nolu mesajımdaki dosyayı yeniledim.
tekrar bakarmısınız
Ayrıca verilere göre çerçeve çizimi eklendi
Önce sil butonuna basınınız (verileri silmek için)
Sonra aktar butonuna basınız
1)"indirim" safasındaki fatura no sırası ile "yüklenim" sayfası A sutunundaki fatura no ların sıraları aynı değilse
"yüklenim" sayfasındaki A sutunu ile C sutunundaki fatura numaraları denk gelmeyebilir
Fakat B sutunundan K sutununa kadarki satırlar diğer sayfa ile birebir aynıdır
2) aynı olan fatura nolardan birini yazsanız bile aynı olan diğer fatura nolar ile ilgili verileride getirmektedir.
Umarım olmuştur.

mükemmel olmuş Allah razı olsun çok çok teşekkürler

mükemmel olmuş Allah razı olsun çok çok teşekkürler

Tekrar Merhaba
"yüklenim" sayfasındaki A sutununa yazdığınız fatura numaraları ile D sutnundaki fatura numaraları denk gelmesini istiyorsanız
A sutunundaki verilerin yerlerini kendi değiştirmek sureti ile verileri getirecek şekilde kodlarda düzenleme yapıldı

Ekli dosyayı inceleyiniz
Kontrol amacıyla A sutunan girilen verileri N sutununa kopyalayıp aktar butonuna bastığımızda A sutunundaki fatura numaralarının bire bir karşılıklarının geldiği görülecektir

denedikten sonra N sutununu silebilirsiniz
Hangisini arzu ederseniz kullanırsınız

Ekli dosyalar

Tekrar Merhaba
"yüklenim" sayfasındaki A sutununa yazdığınız fatura numaraları ile D sutnundaki fatura numaraları denk gelmesini istiyorsanız
A sutunundaki verilerin yerlerini kendi değiştirmek sureti ile verileri getirecek şekilde kodlarda düzenleme yapıldı

Ekli dosyayı inceleyiniz
Kontrol amacıyla A sutunan girilen verileri N sutununa kopyalayıp aktar butonuna bastığımızda A sutunundaki fatura numaralarının bire bir karşılıklarının geldiği görülecektir

denedikten sonra N sutununu silebilirsiniz
Hangisini arzu ederseniz kullanırsınız

çok teşekkürler harika olmuş tebrikler ayrıca

Geri