• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri başka sayfaya macro ile aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Selamlar,

uzun samandan beri bu siteyi kullanıyorum ve çok faydalarını gördüm. Fakat hala macro olayını öğrenemedim.

Ekte örnek olarak yapmayı planladığım dosyayı gönderiyorum. Bu dosya üzerinden anlatmaya çalışacağım.

Ekteki dosyada (TEKLİF) kısmında, yer alan verileri (TEKLİFLER LİSTESİ)'ne aktarmak istiyorum. Teklifler Listesi sayfasında yer alan başlıklar altına TEKLİF sayfasında yer alan hangi satırların aktarılmak istendiklerini belirttim.

Her yeni oluşturulan teklifi VERİLERİ AKTAR tuşuna basarak sırası ile alt alta aktarmalı. Bu işlemi tamamladığında TEKLİF sayfasında B1 hücresine "Teklifler Listesine İşlendi" ibaresi yazmalı.

Eğer bunları yapabilirsem büyük bir yükten kurtulmuş olucam. Çok süper olucak ve herşey daha düzenli olucak :)

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Saygılar sevgiler

Levent Sezen

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanız makro içermesine rağmen makro içeren dosya olarak göndermemişsiniz.
Dosyanızda yazılacak makro ile kullandığınız makrolar ayrı ayrı yerde olacak.

Bu durum sizi etkilemez mi?

Çok teşekkürler Necdet bey ilginiz için

Daha önceden denediğim makroların bir önemi yok. Daha sonrası onları tekrardan yapabilirim. Öncelik olarak bu sayfalar arası aktarım benim için çok önemli. Gerisi pek önemli değil.

Şimdiden teşekkür ederim Necdet bey,

Selamlar,

uzun samandan beri bu siteyi kullanıyorum ve çok faydalarını gördüm. Fakat hala macro olayını öğrenemedim.

Ekte örnek olarak yapmayı planladığım dosyayı gönderiyorum. Bu dosya üzerinden anlatmaya çalışacağım.

Ekteki dosyada (TEKLİF) kısmında, yer alan verileri (TEKLİFLER LİSTESİ)'ne aktarmak istiyorum. Teklifler Listesi sayfasında yer alan başlıklar altına TEKLİF sayfasında yer alan hangi satırların aktarılmak istendiklerini belirttim.

Her yeni oluşturulan teklifi VERİLERİ AKTAR tuşuna basarak sırası ile alt alta aktarmalı. Bu işlemi tamamladığında TEKLİF sayfasında B1 hücresine "Teklifler Listesine İşlendi" ibaresi yazmalı.

Eğer bunları yapabilirsem büyük bir yükten kurtulmuş olucam. Çok süper olucak ve herşey daha düzenli olucak :)

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Saygılar sevgiler

Levent Sezen

istemiş olduğunuz böyle bir şey mi?
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Çok selamlar tekrardan.

Bu yapılan örnekteki isim farklı olduğu için bende çalışmadı. Dosya ismini değiştirince de macrolar çalışmıyor.

Takrardan dosyanın son halini yardımcı olmanız için ekliyorum. Bir de aktarma sonrası tarih doğru aktarılmıyor. Ben tarih kısmını =TODAY() olarak yazmıştım. Dosyayı son halinde pdf e dönüştürürken bu formülü kaldırıyordum. Ama aktarma sonrası tarihi düzgün yazmıyor.

Yine dosyanın boş halini gönderdim. Ben çok uğraştım. Makroyu etkinleştirebilmek için ama dosya ismini değiştirince çalışmıyor.

İsmi bu şekilde kalırsa daha iyi olucak. Sonradan isim değiştiremiyorum çünkü.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Geri